Empresa i Treball

El conseller Roger Torrent ha donat avui, al Museu Molí Paperer de Capellades, el tret de sortida a la campanya de difusió de les Rutes Artesanes de Catalunya.

La Generalitat impulsa les "Rutes Artesanes de Catalunya", 8 itineraris per descobrir el patrimoni i la riquesa artesanal catalana

query_builder   7 juliol 2022 12:55

event_note Nota de premsa

La Generalitat impulsa les "Rutes Artesanes de Catalunya", 8 itineraris per descobrir el patrimoni i la riquesa artesanal catalana

El conseller Torrent presenta les Rutes Artesanes de Catalunya.
El conseller Torrent presenta les Rutes Artesanes de Catalunya.
{"name":"2022/07/07/13/10/2981e2a7-584c-401f-a029-41803b3c26cb.JPG","author":"EMT","type":"0","location":"0","weight":336210}

Empresa i Treball, a través d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), endega avui aquest projecte de promoció artesanal, cultural i turística que agrupa, en 8 rutes, els actius i els recursos artesans que Catalunya té distribuïts arreu del territori

Es presenten en un format de guia digital que recorre l’Alt Pirineu i Aran, la Catalunya Central, Barcelona Ciutat, les comarques de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, i Terres de l’Ebre

Els diferents trams permeten conèixer: 23 Zones d’Oficis Singulars, 8 Punts d’Interès Artesanal de Catalunya, 18 museus i centres d’interpretació vinculats a l’artesania, i 35 tallers artesanals. Alhora, inclou propostes i activitats relacionades amb la gastronomia, la naturalesa i el patrimoni històric

El conseller Roger Torrent, acompanyat de la directora del CCAM, Agnès Russiñol, ha donat avui, al Museu Molí Paperer de Capellades, el tret de sortida a la campanya de difusió de les Rutes “un projecte que ajuda apromoure el turisme intern, avançar cap a un model turístic més sostenible i més desconcentrat i alhora dinamitzar el teixit socioeconòmic del territori”

Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, impulsa el projecte les “Rutes Artesanes de Catalunya”, 8 itineraris per descobrir el patrimoni i la riquesa artesanal catalana. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, acompanyat de la directora del CCAM, Agnès Russiñol Amat, ha presentat aquest matí la iniciativa al Museu Moli Paperer de Capellades, espai que forma part del projecte, en un acte que ha donat el tret de sortida a la campanya de difusió de les Rutes. En la presentació també hi ha assistit l'alcalde de Capellades, Salvador Vives Alari.

Aquest és un producte de promoció artesanal, cultural i turística que té per objectiu visualitzar i difondre els actius i els recursos artesans que Catalunya té distribuïts arreu del territori, i que són propis i exclusius de cadascuna de les zones. “Volem reivindicar la riquesa del patrimoni artesà del nostre país, promocionar-lo i connectar-lo a l’oferta turística de Catalunya”, ha subratllat el conseller Roger Torrent, que ha destacat que aquest projecte “és una eina de suport per promoure el turisme intern, per avançar, de la mà del patrimoni artesà, cap a un model turístic més sostenible, més desconcentrat en el temps i l’espai, i alhora per dinamitzar el teixit socioeconòmic del territori”.

El projecte, que consta d’una guia en format web, un distintiu identificatiu de les Rutes Artesanes, i d’una campanya de difusió, vol ser una plataforma de foment de l’artesania vinculada al turisme sostenible, de proximitat, cultural i experiencial. “Aquestes rutes ens ofereixen l’oportunitat d’apropar-nos al món artesà català i redescobrir els municipis que l’acullen, una iniciativa en favor del sector, que beneficia el territori, que ajuda el turisme, la restauració i el comerç, i que ofereix una proposta d’oci saludable que no es poden perdre”, ha destacat el conseller Torrent.

De la seva banda, la directora del CCAM Agnès Russiñol, ha explicat que “ és un producte que, en una primera fase, està adreçat al públic català, fomentant el turisme de proximitat, per després potenciar les Rutes a nivell estatal i internacional”. Així Mateix, Russiñol ha ressaltat que les Rutes són “vuit recorreguts per Catalunya per fer en família, en parella o de manera individual, de manera sencera o per etapes, de manera tranquil·la per gaudir de totes les experiències que ens ofereix cada territori”.

Les rutes Artesanes de Catalunya és una iniciativa que s’emmarca en el Pla d’Acció del Comerç, l’Artesania i la Moda 2022-2025 del CCAM, que destinarà enguany 1 milió d’euros a impulsar diferents actuacions amb la finalitat de: incrementar el prestigi i la visibilitat de l’artesania a Catalunya; acompanyar les empreses artesanes, captar el talent i millorar-ne la competitivitat; i projectar internacionalment l’artesania catalana.

La guia digital Rutes Artesanes de Catalunya

Les Rutes Artesanes de Catalunya és una guia digital que es recull en el web www.rutesartesanes.cat i que inclou 8 itineraris que cobreixen les zones geogràfiques de la Catalunya Central, l’Alt Pirineu i Aran, Barcelona Ciutat, les comarques de Barcelona, les comarques de Girona, les Comarques de Lleida, les comarques de Tarragona, i Terres de l’Ebre.

A través de les 8 rutes, es poden conèixer les 23 Zones d’Oficis Singulars, com ara la sal de Cardona al Bages, la llana de l’ovella xisqueta del Pallars, la punta d’Arenys de Mar al Maresme, la terrissa de Quart al Gironès, el sabó de Montgai a la Noguera, l’alabastre de Sarral a la Conca de Barberà, o l’ofici de la Pauma al Montsià; i els 8 Punts d’Interès Artesanal de Catalunya, com ara la comunitat d’artesans del Poble Espanyol a Barcelona, l’artesania tèxtil a la ciutat de Terrassa, o la forja d’Alpens. Així mateix, recull 18 museus i centres d’interpretació per conèixer els oficis artesans, i 35 tallers on gaudir d’una experiència artesanal.

Els itineraris, que passen per 21 comarques i 39 municipis catalans, integren propostes i activitats relacionades amb la gastronomia, la naturalesa o el patrimoni històric més representatiu de cadascuna de les zones.

Es caracteritza per ser una guia viva, una eina que es posa també a l’abast del sector per incorporar anualment nova informació de tallers, espais o punts d’interès artesanal a visitar.

Artesania Catalunya ha dissenyat un distintiu identificatiu de les Rutes, que inclou el QR que enllaça amb el web del projecte i que es facilitarà als diferents espais i punts artesanals que formen part de la guia.

Rutes Artesanes de Catalunya. Descobreix el patrimoni artesà del país

Amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d’Empresa i Treball, Artesania Catalunya del CCAM endega avui la campanya de difusió del projecte “Rutes Artesanes de Catalunya. Descobreix el patrimoni artesà del país”, a traves de les xarxes socials del CCAM i de l’ACT, i amb la distribució en les properes setmanes de 2.000 fullets informatius a les principals oficines de Turisme de Catalunya, i ens els diferents punts d’interès artesanal de les Rutes. D’altra banda, les Rutes s’incorporaran al projecte Grand Tour de Catalunya i al Catalunya Experience de l’ACT.

Per a la campanya de difusió, Artesania Catalunya també ha produït una col·lecció de 8 documentals audiovisuals, un per cadascun dels itineraris, per potenciar la difusió del projecte i que en breu tancarà la seva distribució. Podeu consultar els tràilers dels documentals aquí.

Adjuntem Document Informatiu amb més Informació sobre les Rutes Artesanes de Catalunya

5  

Imatges

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, la directora del CCAM, Agnès Russiñol, la directora general de Turisme, Marta Domènech,  i l'alcalde de Capellades, Salvador Vives, observen una demostració d'ofici artesanal, al museu Museu Molí Paperer de Capellades.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, la directora del CCAM, Agnès Russiñol, la directora general de Turisme, Marta Domènech, i l'alcalde de Capellades, Salvador Vives, observen una demostració d'ofici artesanal, al museu Museu Molí Paperer de Capellades. 559113

La directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, ha presentat aquest matí la iniciativa de les Rutes Artesanes de Catalunya, al Museu Moli Paperer de Capellades

La directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, ha presentat aquest matí la iniciativa de les Rutes Artesanes de Catalunya, al Museu Moli Paperer de Capellades 333257

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, acompanyat de la directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, i l'alcalde de Capellades, Salvador Vives Alari, durant la visita al Museu Molí Paperer de Capellades, el tret de sortida a la campanya de difusió de les Rutes Artesanes de Catalunya.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, acompanyat de la directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, i l'alcalde de Capellades, Salvador Vives Alari, durant la visita al Museu Molí Paperer de Capellades, el tret de sortida a la campanya de difusió de les Rutes Artesanes de Catalunya. 497259

El conseller Torrent, acompanyat de la directora del CCAM, Agnès Russiñol observa un detall de l'exposició al Museu Molí Paperer de Capellades.

El conseller Torrent, acompanyat de la directora del CCAM, Agnès Russiñol observa un detall de l'exposició al Museu Molí Paperer de Capellades. 368165

El conseller Torrent destaca que, per primera vegada, una ruta recull, a través de 8 itineraris, el patrimoni i la riquesa artesanal del país.

El conseller Torrent destaca que, per primera vegada, una ruta recull, a través de 8 itineraris, el patrimoni i la riquesa artesanal del país. 336210

1  

Fitxers adjunts

Les 8 rutes artesanes de Catalunya

Les 8 rutes artesanes de Catalunya
PDF | 260402

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia