Justícia, Drets i Memòria

.

S'obre la convocatòria dels Premis de l'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista 2022

query_builder   7 juliol 2022 16:53

event_note Nota de premsa

S'obre la convocatòria dels Premis de l'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista 2022

És la segona edició d’aquests guardons, creats per distingir els millors projectes d’investigació, iniciatives i pràctiques contra el fenomen de la violència masclista

Els candidats i les candidates, que opten a tres categories, poden presentar les propostes a partir del 8 de juliol de 2022

El Departament de Justícia obrirà demà, 8 de juliol, la convocatòria dels Premis de l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista als millors treballs d’investigació, iniciatives i pràctiques destinades a lluitar contra la violència de gènere en l’àmbit de la justícia que hagin finalitzat o s’hagin desenvolupat durant l’any 2021.

Els candidats i les candidates poden presentar les propostes telemàticament des de divendres, 8 de juliol, mitjançant l’apartat Tràmits de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta de la segona edició d’aquests guardons que, amb una dotació de 15.000 euros, es divideixen en tres categories:A, BiC.

Dins de la categoria A, la subcategoria a premia, amb 6.000 euros, la millor tesi doctoral no publicada sobre la resposta del sistema judicial en l’eradicació de les violències masclistes en qualsevol de les universitats catalanes, des de la perspectiva jurídica, criminològica, econòmica, sociològica o política, entre d’altres; la subcategoria b, amb 3.000 euros, reconeix el millor projecte de final de grau o màster en aquest vessant presentat a les universitats, els col·legis professionals o les corporacions de dret públic; la subcategoria c, amb 3.000 euros, està destinada al millor treball de recerca no publicat relacionat amb les respostes del sistema judicial a la lluita contra aquest tipus de violència.

Dins de la categoria B, la subcategoria a s’adreça a la millor iniciativa o pràctica impulsada per una administració pública, entitat del sector públic o òrgan judicial relacionada amb l’eradicació de la violència masclista; la subcategoria b, amb 3.000 euros, premia la millor iniciativa o pràctica posada en marxa per una institució, organització, professional, entitat o empresa privada amb seu a Catalunya.

La categoria Creconeix una llarga trajectòria professional, d’un mínim de 10 anys, pionera en la lluita contra la violència de gènere des del vessant de la justícia.


Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista

L’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista, adscrit al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, és un fòrum d’anàlisi i reflexió en matèria de violència masclista a Catalunya.

Creat pel Govern l’any 2019, l’Observatori vol ser un instrument que ajudi a millorar la resposta de l’Administració de justícia i de l’execució penal davant d’aquest fenomen per contribuir a erradicar-lo. Des de la posada en marxa ha dut a terme més de 200 activitats relacionades amb la formació, la recerca i el debat sobre la violència masclista.


1  

Imatges

.

. 83274

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia