Protecció Civil

Desactivada l'Alerta del PLASEQCAT per la barreja de productes químics a Bescanó

query_builder   8 juliol 2022 15:08

event_note Nota de premsa

Desactivada l'Alerta del PLASEQCAT per la barreja de productes químics a Bescanó

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) un cop neutralitzada, amb sosa càustica, la reacció tòxica provocada per la barreja de dos productes a l’empresa Aigües de Girona de Bescanó.

Com a conseqüència de la barreja de productes, s’havia decretat el confinament dels treballadors i s’havia recomanat el confinament de la població en 1000 metres al voltant de l’empresa. Des de les dues de la tarda, un cop normalitzada la situació, s’ha aixecat aquesta recomanació.

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat un total 5 dotacions entre les quals la unitat del Grit (Grup de Riscos Tecnològics). Els efectius han pogut neutralitzar i netejar el dipòsit aplicant sosa líquida. Hores d’aram el dispositiu ja s'ha retirat del lloc.

El municipi de Bescanó ha activat el seu Pla d'Emergències Municipal PAM. D’altra banda, l’empresa Aigües de Girona ha activat el seu Pla d'Autoprotecció PUA i el seu personal tècnic i operatius han col·laborat amb els Bombers en la resolució de l'incident.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, que ha activat 1 unitat, ha confirmat que no hi ha cap persona afectada a conseqüència d’aquest incident.

Els Mossos d’Esquadra han activat 4 indicatius que han fet tasques de regulació de trànsit i suport a la resta de serveis d'emergència.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia