1. Es presenta l'Associació de Depuradores de Catalunya a les Terres de l'Ebre
  2. La gran majoria d’empreses del sector productor de mol·luscs bivalves estan ubicades al delta de l’Ebre, i són un sector d’un important pes econòmic

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, ha presidit l'acte de presentació de la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per als centres de depuració de mol·luscs bivalves i la presentació de l'Associació de Depuradores de Catalunya a les Terres de l'Ebre. En la jornada informativa, també hi han participat els directors dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez, i d’Empresa i Treball, Adam Tomàs, i el subdirector territorial de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Conrad Casas, així com els representants de l'Associació de Depuradores de Catalunya i la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre (Fepromodel).

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre presenta la Guia de pràctiques correctes d'higiene per als centres de depuració de mol·luscos{"name":"2022/07/11/14/28/12b140d9-c633-4006-bc12-f2dfe1075c5f.jpg","author":"Delegació del Govern","type":"0","location":"0","weight":"491545"}

Albert Salvadó ha destacat la rellevància d'aquesta "guia de bones pràctiques perquè les Terres de l'Ebres som els majors productors de mol·luscos del país i cal que siguem molt curosos en garantir l'estàndard de qualitat del producte, la guia ens permetrà fer-ho cada vegada millor. De fet, també el sector és el primer en voler garantir la qualitat dels mol·luscos i la guia, resultat de la col·laboració público-privada, permetrà assolir-ne els estandards màxims".

La Guia ha estat redactada sota la coordinació de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), en la qual han participat els departaments competents en la matèria i les entitats del sector. Té per objectiu ser una eina per ajudar a les depuradores de mol·luscos a aplicar de forma correcte els autocontrols sanitaris establerts en les normatives vigents, a fi i efecte de garantir la qualitat i la seguretat alimentària dels productes que expedeixen.

Durant la jornada també s’ha fet la presentació de l’Associació de Depuradores de Catalunya a les Terres de l'Ebre, recentment constituïda. En seu president, Mateu Piñana ha explicat que l'objectiu de l'entitat és "aglutinar totes les depuradores de les Terres de l'Ebre, i 2 de la resta del país i defensar els seus interessos, fomentar el nostre productes i treballar col·laborativament amb l'administració". Finalment, la sessió ha conclòs amb una taula rodona amb els representants de l’administració i el sector on s’ha posat l’èmfasi en la necessitat de garantir tant la qualitat com la seguretat alimentària dels mol·luscs produïts per a què arribin al consumidor amb totes les garanties.

Presentació de l'Associació de Depuradores de Catalunya, a càrrec del president, Mateu Piñana{"name":"2022/07/11/14/20/f826285b-21f8-432d-a56e-e33cc723cfce.jpg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre","type":"0","location":"0","weight":541033}

El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, controla i supervisa la correcta depuració i comercialització dels productes alimentaris i, mitjançant l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, es donen un seguit de consells i recomanacions per a consumir aquests productes amb tota seguretat i sense cap risc per a la salut de les persones.