Delegació a les Terres de l'Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre a la presentació de la Guia de pràctiques correctes d'higiene per als centres de depuració de mol·luscos

Presentació de la guia de pràctiques correctes d'higiene per als centres de depuració de mol·luscs

query_builder   11 juliol 2022 14:24

event_note Nota de premsa

Presentació de la guia de pràctiques correctes d'higiene per als centres de depuració de mol·luscs

  1. Es presenta l'Associació de Depuradores de Catalunya a les Terres de l'Ebre
  2. La gran majoria d’empreses del sector productor de mol·luscs bivalves estan ubicades al delta de l’Ebre, i són un sector d’un important pes econòmic

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, ha presidit l'acte de presentació de la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per als centres de depuració de mol·luscs bivalves i la presentació de l'Associació de Depuradores de Catalunya a les Terres de l'Ebre. En la jornada informativa, també hi han participat els directors dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez, i d’Empresa i Treball, Adam Tomàs, i el subdirector territorial de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Conrad Casas, així com els representants de l'Associació de Depuradores de Catalunya i la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre (Fepromodel).

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre presenta la Guia de pràctiques correctes d'higiene per als centres de depuració de mol·luscos{"name":"2022/07/11/14/28/12b140d9-c633-4006-bc12-f2dfe1075c5f.jpg","author":"Delegació del Govern","type":"0","location":"0","weight":"491545"}

Albert Salvadó ha destacat la rellevància d'aquesta "guia de bones pràctiques perquè les Terres de l'Ebres som els majors productors de mol·luscos del país i cal que siguem molt curosos en garantir l'estàndard de qualitat del producte, la guia ens permetrà fer-ho cada vegada millor. De fet, també el sector és el primer en voler garantir la qualitat dels mol·luscos i la guia, resultat de la col·laboració público-privada, permetrà assolir-ne els estandards màxims".

La Guia ha estat redactada sota la coordinació de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), en la qual han participat els departaments competents en la matèria i les entitats del sector. Té per objectiu ser una eina per ajudar a les depuradores de mol·luscos a aplicar de forma correcte els autocontrols sanitaris establerts en les normatives vigents, a fi i efecte de garantir la qualitat i la seguretat alimentària dels productes que expedeixen.

Durant la jornada també s’ha fet la presentació de l’Associació de Depuradores de Catalunya a les Terres de l'Ebre, recentment constituïda. En seu president, Mateu Piñana ha explicat que l'objectiu de l'entitat és "aglutinar totes les depuradores de les Terres de l'Ebre, i 2 de la resta del país i defensar els seus interessos, fomentar el nostre productes i treballar col·laborativament amb l'administració". Finalment, la sessió ha conclòs amb una taula rodona amb els representants de l’administració i el sector on s’ha posat l’èmfasi en la necessitat de garantir tant la qualitat com la seguretat alimentària dels mol·luscs produïts per a què arribin al consumidor amb totes les garanties.

Presentació de l'Associació de Depuradores de Catalunya, a càrrec del president, Mateu Piñana{"name":"2022/07/11/14/20/f826285b-21f8-432d-a56e-e33cc723cfce.jpg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre","type":"0","location":"0","weight":541033}

El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, controla i supervisa la correcta depuració i comercialització dels productes alimentaris i, mitjançant l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, es donen un seguit de consells i recomanacions per a consumir aquests productes amb tota seguretat i sense cap risc per a la salut de les persones.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia