Recerca i Universitats

Consellera Geis

Consellera Geis: "L'ampliació de places d'Infermeria a la UdG contribueix a resoldre el dèficit estructural de personal sanitari que pateix el país"

query_builder   12 juliol 2022 18:28

event_note Nota de premsa

Consellera Geis: "L'ampliació de places d'Infermeria a la UdG contribueix a resoldre el dèficit estructural de personal sanitari que pateix el país"

El grau en Infermeria de la Universitat de Girona (UdG) ampliarà fins a 190 les places de nou accés el curs vinent, 60 més que en l’actual

Consellera Geis{"name":"2022/07/12/18/20/229de2f4-3170-4b8e-a5b4-0ea38aeef4c6.jpeg","author":"REU","type":"0","location":"0","weight":134100}

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha presentat avui a Girona, a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, l’ampliació de noves places del grau d’Infermeria de la Universitat de Girona (UdG). Amb aquestes 60 noves places a preu públic, el total de places d’accés als estudis d’Infermeria per al curs vinent a la UdG ascendirà a 190.

En la seva intervenció, la consellera Geis ha destacat que “amb aquesta ampliació de 60 places a la Universitat de Girona contribuïm a resoldre el dèficit estructural de personal sanitari que pateix el país i que s’ha agreujat per la pandèmia”. En aquest sentit,la consellera ha afegit que “cal continuar ampliant les places que siguin necessàries per respondre a les necessitats del país”. Geis ha subratllat que “la creació de més de 600 noves places d’Infermeria era un compromís del Govern que ajuda ala vertebració territorial” i ha posat en valor el fet que “la universitat, una vegada més, es converteix en eina bàsica per resoldre un problema de la societat”. La consellera ha acabat explicant que “aquesta mesuras’acompanya de preus públics per afavorir l’equitat i la igualtat d’oportunitats. Baixar els preus dels graus com hem fet, entre ells els de les Ciències de la Salut, és una aposta estratègica de país”.

El rector de la UdG, Quim Salvi, al seu torn, ha destacat "la importància de poder donar servei des de la universitat a les necessitats i peticions del territori en matèria de professionals de la salut, i més en el context de pandèmia". Així mateix, ha agraït "l'esforç del Govern per poder donar resposta a les reivindicacions del sector".

Per la seva banda, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha manifestat que “és evident que més enllà de la covid hi ha una necessitat d’incrementar l’oferta laboral en infermeria” i ha afegit que “avui veiem un exemple de com les institucions i la política podem anar de la mà per donar sortida a un objectiu clau per al benestar de la ciutadania. Que hi hagi més graduats i graduades en Infermeria a Girona és una bona notícia per a la ciutat”.

La nova oferta de places a preu públic a Girona s’emmarca dins de l’ampliació a tot Catalunya de les places del grau d’Infermeria amb la que el Departament de Recerca i Universitats dona resposta a l’alta demanda d’aquests estudis i al dèficit de personal infermer a Catalunya, accentuat per la pandèmia.

El proper curs acadèmic 2022-2023 el sistema universitari de Catalunya disposarà de 641 noves places d’accés al grau d’Infermeria (2.184 el curs actual per 2.825 el pròxim curs 2022-2023) de les quals 485, gairebé el 80% de l’increment total, seran a preu públic. D’aquesta manera i per primer cop, el nombre de places a preu públic superarà l’oferta privada, fruit de la voluntat del Govern de revertir la situació incrementant de forma substancial l’oferta pública.

L’increment de places en els estudis d’Infermeria respon a diversos factors que l’emergència sanitària provocada per la COVID19 ha evidenciat encara més els darrers dos anys. Catalunya pateix un dèficit estructural de personal infermer que feia necessari ampliar el nombre de places públiques en les universitats catalanes.

A Catalunya hi ha actualment prop de 50.000 infermers i infermeres col·legiats, sent aquesta la professió més nombrosa del sistema de salut. Un 40% d’aquest col·lectiu, però, té més de 50 anys, el que implica una clara tendència a l’envelliment de la professió a curt i mig termini. Les previsions indiquen que caldrà disposar en els propers anys de 20.000 professionals en aquest àmbit.

Desglossament de les noves places:

Preu públic:

Universitat de Barcelona (UB): 140 noves places

 1. 80 a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (Unitat Docent Bellvitge) a L’Hospitalet de Llobregat
 2. 60 a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (Unitat Docent Clínic) a Barcelona

Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): 150 noves places

 1. 75 a la Facultat de Medicina (Unitat Docent Germans Trias i Pujol) a Badalona.
 2. 75 a la Facultat de Medicina (Unitat Docent Parc Taulí) a Sabadell

Universitat de Lleida (UdL): 80 noves places

 1. 40 a la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia(Unitat Docent Arnau de Vilanova) a Lleida
 2. 40 a la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (Unitat Docent Igualada) a Igualada

Universitat de Girona (UdG): 60 noves places

Universitat Rovira i Virgili: 55 noves places

 1. 8 a la Facultat d'Infermeria. Campus Catalunya a Tarragona
 2. 7 a Facultat d'Infermeria. Campus Terres de l'Ebre a Tortosa
 3. 40 a Vilafranca del Penedès

Preu privat:

 1. Centre adscrit de la UB a Sant Joan de Déu: 60 noves places
 2. Universitat Internacional de Catalunya (UIC): 30 noves places (Campus Sant Cugat)
 3. Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC): 36 noves places (18 al Campus de Vic i 18 al Campus de Manresa)
 4. TecnoCampus Mataró (UPF): 30 noves places

2  

Imatges

Foto1

Foto1 204639

FOTO2

FOTO2 134100

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia