Interior

Foto

El Consell de Direcció de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya aprova el Pla d'activitats 2022-2023

query_builder   13 juliol 2022 18:05

event_note Nota de premsa

El Consell de Direcció de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya aprova el Pla d'activitats 2022-2023

Foto{"name":"2022/07/13/18/04/73dfaa7e-76a2-423d-b215-bff580379f2b.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":217707}

El Consell de Direcció de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), presidit pel conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha reunit avui per a informar i aprovar el Pla d'activitats de l’ISPC 2022-2023

Ahir es va reunir el Consell Pedagògic i Científic, on es va informar també sobre el mateix punt


El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Tamara Garcia, ha presidit avui el Consell de Direcció de l’Institut. A la reunió s’ha aprovat el nou Pla d'activitats de l'ISPC 2022-2023, que porta per lema "Seguretat i societat digital", el cicle temàtic que guiarà el pròxim any acadèmic.

El Pla d'activitats "Seguretat i societat digital"

D’aquest nou Pla d’activitats de l’ISPC cal destacar que, per primer cop, s’ha elaborat i planificat per curs acadèmic, i no anualment com s’havia fet fins ara. D’aquesta manera les activitats estan programades des del setembre de 2022 fins al juliol de 2023.

El lema d’aquest nou any acadèmic, “Seguretat i societat digital”, respon a l’accent que l’ISPC ha volgut impulsar en aquest pla formatiu per respondre a les necessitats dels operadors de la seguretat en un món digital. Són formacions que donaran eines per a prevenir i actuar davant la ciberdelinqüència, l’assetjament sexual o els delictes d’odi i discriminació a través de les xarxes; per a incorporar eines de dades massives (big data) o d’intel·ligència artificial en la prevenció o intervenció en emergències, entre altres.

També, en la línia que l’ISPC ha iniciat en aquesta legislatura, s’amplia la formació que s’ofereix de forma compartida a tots els cossos de seguretat pública i, per tant, en clau de sistema. Alhora es potencia la formació oberta a la ciutadania com a actor clau d’aquest sistema. Així, per exemple, s’oferirà formació oberta en l’àmbit de l’autoprotecció digital.

Més enllà, però, de les actuacions formatives inspirades en el lema acadèmic, aquest nou pla de formació dona resposta a les necessitats dels nostres professionals en tots els àmbits de les seves competències. En aquest sentit, cal destacar que l’ISPC acollirà les promocions més grans de la seva història pel que fa a l’accés als cossos, ja que es preveuen promocions del Curs bàsic per a policies de 1.500 alumnes, del Curs bàsic per a bombers de la Generalitat de 250 alumnes, del Curs bàsic per a bombers voluntaris de 300 alumnes i del Curs bàsic per a agents rurals de 55 alumnes. Per tant, un total de 2.105 alumnes en formació bàsica per a l’accés. També es dona resposta a la formació selectiva per a la promoció i l’especialització de tots els cossos i a la formació contínua.

Així mateix el pla inclou les activitats del Centre Universitari, com són els estudis del grau en Seguretat —impartit a l’ISPC com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona— i del màster universitari Direcció Estratègica de Seguretat.

En el Pla d’activitats de l’ISPC es materialitza el compromís, la missió, els valors i el model formatiu de l'ISPC per a capacitar i dotar tots aquests col·lectius dels coneixements i les habilitats que requereixen per a la seva tasca professional, amb la voluntat d'enriquir i millorar el servei a la ciutadania en l'àmbit de la seguretat.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia