Administració i Funció Pública

El secretari d'Administració i Funció Pública i la directora de Funció Pública compareixen al Parlament

El secretari d'Administració i Funció Pública exposa al Parlament l'estratègia de transformació de l'ocupació pública catalana per donar resposta als nous reptes

query_builder   14 juliol 2022 14:10

event_note Nota de premsa

El secretari d'Administració i Funció Pública exposa al Parlament l'estratègia de transformació de l'ocupació pública catalana per donar resposta als nous reptes

  1. Joan Jaume i Oms ha comparegut a la Comissió d’Afers Institucionals per explicar el procés de reducció de la temporalitat i estabilització de l’ocupació pública a la Generalitat
  2. “Aquest procés és una oportunitat per repensar i millorar globalmentl’ocupació pública”, ha afirmat. “És el moment de situar l’empleat públic en el centre”
El secretari d'Administració i Funció Pública, Joan Jaume i Oms, i la directora de Funció Pública, Alícia Corral Sola, compareixen al Parlement per explicar el procés d'estabilització de l'ocupació pública.{"name":"2022/07/14/12/35/af427418-fd06-450d-bd3b-6c11764a5c1c.jpg","author":"Foto Parlament ","type":"0","location":"0","weight":69811}

El secretari d’Administració i Funció Pública, Joan Jaume i Oms, ha explicat al Parlament el procés reducció de la temporalitat i estabilització de l’ocupació pública a la Generalitat de Catalunya. El secretari, acompanyat de la directora general de Funció Pública, Alícia Corral Sola, ha comparegut a la Comissió d’Afers Institucionals i ha exposat als representants dels grups polítics les accions que està duent a terme el Govern per reduir la temporalitat a l’ocupació pública per sota del 8% abans de final del 2024 i les mesures previstes perquè aquesta temporalitat no es torni a incrementar.

Ha destacat que el Govern de la Generalitat ha posat en marxa el procés d’estabilització de l’ocupació pública més gran que s’ha fet mai a l’Administració catalana i ha assenyalat que aquest procés “és una oportunitat per millorar, per anar més enllà i repensar la funció pública catalana en tots els aspectes”.

“És el moment de situar el treballador públic en el centre de l’ocupació pública”, ha assegurat. “És indispensable que fem una planificació estratègica del procés de transformació de l’ocupació pública catalana per poder respondre adequadament als nous desafiaments”. En aquest sentit, ha avançat que també s’està treballant en un avantprojecte de llei de l’ocupació pública catalana que simplifiqui l’actual estructura de cossos i escales, redefineixi els llocs de treball públics per dotar-los de més polivalència, faciliti mecanismes de mobilitat i permeti establir nous perfils professionals i sistemes de reclutament i selecció més àgils.

El secretari ha assenyalat que el procés d’estabilització s’està fent de forma “àgil i eficient”, i ha valorat positivament el desenvolupament de la primera fase del concurs de mèrits per al personal d’administració i tècnic, el període d’inscripcions, que ha conclòs amb més de 31.000 sol·licituds presentades i no ha registrat incidències remarcables. El procediment establert en aquest concurs de mèrits d’estabilització, ha explicat, permet que, per primera vegada en un procés de selecció, els aspirants no hagin d’adjuntar documentació que ja es troba en mans de l’Administració.

Joan Jaume i Oms també ha destacat que el Govern actua de manera consensuada amb els agents socials i que s’han negociat i pactat els aspectes principals del procés en el marc de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC) i el Grup de Treball d’Estabilització que en depèn.

El procés d’estabilització de l’ocupació pública

En la seva intervenció, el secretari d’Administració i Funció Pública ha explicat que la temporalitat a l’Administració de la Generalitat està situada en un 35,5%, que es correspon a 59.000 llocs de treball ocupats de forma temporal. Per situar-la per sota del 8% abans de finals del 2024, el Govern disposa de dos instruments: el procés d’estabilització extraordinari i les convocatòries ordinàries.

En aquest context, segons preveu la Llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública, el Govern ha aprovat una oferta pública d’estabilització de 39.200 places, a les quals s’han d’afegir 7.600 de personal estatutari dels serveis de salut de l’ICS. Són un total de 46.800 llocs de treball, tant de personal funcionari com laboral, dels quals 27.600 es convocaran per la via del concurs de mèrits i 19.200 per la via del concurs oposició d’estabilització.

El passat 13 de juny, es van publicar al DOGC les convocatòries del concurs de mèrits competència de la Direcció General de Funció Pública, que afecten 9.700 places de l’àmbit d’administració i serveis, tant de personal funcionari com laboral, ocupades de forma temporal des d’abans de l’1 de gener del 2016. En el barem del concurs de mèrits, els serveis prestats representen un 60% de la puntuació, mentre que en el 40% restant es valorarà haver superat un concurs oposició sense obtenir plaça, els coneixements de català i l’acreditació de competències digitals ACTIC. Els departaments de Salut i Educació publicaran properament les convocatòries del concurs de mèrits que són de la seva competència.

Pel que fa al concurs oposició d’estabilització, tindrà una fase de mèrits amb una valoració del 40% i una fase d’oposició amb una valoració del 60%. Es preveu que les convocatòries es publiquin el proper mes de novembre. Actualment, s’està treballant en l’adequació dels temaris amb les organitzacions sindicals representades a la MEPAGC.

Un cop acabat el procés d’estabilització, l’estratègia planificada preveu reduir la temporalitat per mitjà de les convocatòries ordinàries en execució de les ofertes d’ocupació pública dels darrers anys. Aquests processos afectaran 12.200 places, més les que hagin quedat sense cobrir en el procés d’estabilització, les places de programes estructurats i la nova temporalitat que s’hagi generat.

Per evitar la creació de temporalitat en el futur, el secretari d’Administració i Funció Pública ha avançat algunes de les mesures que es preveuen, com ara la promoció interna en el propi lloc de treball quan sigui possible i la creació de llistes d’aprovats sense plaça per ser nomenats funcionaris quan es produeixin vacants.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 278534

Foto 3

Foto 3 279251

Foto 2

Foto 2 266274

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia