Servei Català de Trànsit

Control Pas Estret

En marxa el dispositiu 'Pas de l'estret', que garanteix la seguretat dels vehicles que viatgen al nord d'Àfrica

query_builder   14 juliol 2022 13:29

event_note Nota de premsa

En marxa el dispositiu 'Pas de l'estret', que garanteix la seguretat dels vehicles que viatgen al nord d'Àfrica

  1. L’objectiu és establir una acció preventiva de control amb la finalitat de reduir les conductes de risc associades a la fatiga i l’excés de càrrega o passatgers i evitar així accidents de trànsit.
  2. El dispositiu se centra en tot el recorregut de l’AP-7 pel territori català.

El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra porten a terme durant els mesos d’estiu el dispositiu de trànsit ‘Pas de l’estret’, l’objectiu del qual és vetllar pels viatgers que durant els mesos d’estiu es desplacen per carretera en direcció al nord d’Àfrica.

Entre d’altres, es controla que no hi hagi ni excés de càrrega, que hi hagi una correcta disposició de la mercaderia i dels viatgers, les condicions tècniques del vehicle i l’ús correcte dels elements de retenció del vehicle i dels sistemes de retenció infantil. Així mateix, s’informa sobre la fatiga en la conducció i sobre com s’han de disposar les mercaderies a l’interior del vehicle.

Aquest dijous, entre les 9 i les 17 hores, el controls es duen a terme a les àrees de l’Empordà, del Montseny, de la Porta de Barcelona, de l’Hospitalet de l’Infant i del Baix Ebre, en sentit sud, i s’ha incidit especialment en el detecció del excessos de pes, d’estiba i ubicació de la càrrega. En aquests controls hi ha hagut presència de Creu Roja i també disponibilitat de contenidors.

El passat dilluns 4 de juliol també es van dur a terme controls en diferents punts en sentit sud i, en aquest cas, es va incidir principalment en la detecció d’infraccions relacionades amb el correcte ús dels elements de seguretat passiva, entre altres.

A més, de dilluns 22 d’agost a diumenge 28 es realitzaran controls dinàmics en sentit nord a les ART de Girona, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Així mateix, durant tot l’estiu, es faran controls de trànsit a l’AP-7 tenint en compte el flux circulatori vinculat al Pas de l’Estret ja que durant el període estival, augmenten els fluxos circulatoris de persones que es desplacen per carretera des dels països europeus on resideixen cap als seus països d’origen del Magrib.

El fet que aquests desplaçaments siguin de llarg recorregut i que en molts casos existeixi la necessitat d’arribar a temps per embarcar al transport marítim d’Algesires i a Alacant fa pressuposar que alguns d’aquests conductors circulen durant moltes hores i fent pocs descansos. A més, és habitual que vagin amb excés de càrrega i, a vegades, amb vehicles en condicions tècniques deficients.

Els Mossos vetllen perquè es compleixi la normativa amb una acció de vigilància i controls preventius amb la finalitat de reduir les conductes de risc, per tal d’evitar accidents de trànsit i preservar la vida de les persones que es traslladen cap als països del nord d’Àfrica, entre d’altres, i evitar que la situació es repeteixi en futurs desplaçaments.

A banda dels controls operatius a carretera, des de la Divisió de Trànsit també s’ha establert un dispositiu previ consistent en contactar amb els principals col·lectius afectats per donar-los consells de seguretat relacionats amb la mobilitat segura.


1  

Imatges

Control Pas Estret AP-7 Àrea Servei Empordà

Control Pas Estret AP-7 Àrea Servei Empordà 204771

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia