Delegació a Barcelona

Reunió del Consell Assessor Territorial

El Govern comparteix amb els municipis de la vegueria de Barcelona la informació del Pacte Nacional de Salut Mental

query_builder   14 juliol 2022 20:30

event_note Nota de premsa

El Govern comparteix amb els municipis de la vegueria de Barcelona la informació del Pacte Nacional de Salut Mental

La directora del programa, Magda Casamitjana, ha demanat la col·laboració dels ajuntaments i consells comarcals per a l’elaboració d’una nova estratègia de país en aquest àmbit

El Consell Assessor Territorial, convocat per la Delegació del Govern a Barcelona amb la participació dels ajuntaments i consells comarcals de la demarcació, ha abordat avui el contingut del Pacte Nacional de Salut Mental aprovat pel Govern.

Aquest pla pretén elaborar una estructura de coordinació entre els diferents departaments de la Generalitat i el territori amb l’objectiu de facilitar que les persones amb algun problema de salut mental puguin tenir una vida normalitzada.

La directora del programa, Magda Casamitjana, ha demanat als ajuntaments la seva col·laboració fent les aportacions que considerin i ha explicat que “Catalunya té una de les millors xarxes assistencials d’Europa en l’àmbit de la Salut Mental, però cal elaborar una estratègia de país amb un protocol de coordinació per poder acompanyar les persones que pateixen un problema de salut mental a recuperar-se i tornar a ser el que eren”.

Per assolir aquests objectius, s’ha creat una Taula participativa que s’estructura en diferents grups de treball amb l’objectiu d’analitzar quines actuacions es realitzen a les diferents institucions i territoris. La Taula està formada per diferents actors relacionats amb l’àmbit de la salut mental, com col·legis professionals o societats científiques, entitats, diversos departaments de la Generalitat i representants del món local.

Magda Casamitjana també ha explicat que el Pacte Nacional de Salut Mental respon als objectius marcats per l’OMS de lideratge i governança en aquest àmbit, integració de la xarxa social i sanitària, estratègia de promoció contra l’estigmatització d’aquestes malalties i reforç dels sistemes d’informació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia