El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i ACC1Ó han organitzat, per al proper 15 de juliol, una jornada tècnica sobre la innovació alimentària en el sector carni, que se celebrarà a l’edifici d’El Sucre de Vic.
El director dels Serveis Territorials del DAR a la Catalunya Central, Antoni Llach, serà l’encarregat de presentar la jornada, que clourà el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DAR, Joan Gené.
La innovació en el sector carni és un procés en el qual entren en joc diversos punts de la cadena alimentària. Aquesta jornada se centrarà en la transformació del producte, la distribució i la comercialització d’aquest, passant per l’anàlisi dels canvis en les preferències del consumidor, des de la perspectiva de la innovació i les noves tecnologies aplicables.
Es tractarà sobre els patrons de consum, com evolucionen les tendències del consumidor, de quina manera hi donen resposta les cadenes de distribució a través dels seus proveïdors, i com es planteja la innovació que permet avançar en aquest àmbit.
També s’exposarà les noves tecnologies al servei de la innovació en el sector carni, sobretot les referents al tractament i processat de la carn, amb la finalitat última que aquestes tecnologies siguin d’utilitat i estiguin a l’abast de les empreses del nostre país.
Per tal de conèixer alguns referents d’èxit empresarial es presentarà dos casos concrets: un elaborador de producte transformat i un de producte fresc, els quals explicaran les seves experiències en innovació i com han aconseguit fer-se un lloc en el sector.
Amb l’objectiu de tractar el tema financer, es parlarà sobre les oportunitats de finançament empresarial que es promouen des de la Generalitat de Catalunya, que pretenen garantir el creixement i la sostenibilitat de les empreses, afavorir-ne la innovació, i facilitar l’adaptació d’aquestes a les circumstàncies de cada moment.
Finalment, tindrà lloc una taula rodona centrada en les necessitats i dificultats de la innovació en la cadena càrnia, on participaran vàries associacions i entitats sectorials.
12 de juliol de 2010
1