Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

MINIATURA NO MESTRE ARTESÀ ALIMETARI

El Departament d'Acció Climàtica atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari 2022 a 25 persones

query_builder   15 juliol 2022 12:06

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari 2022 a 25 persones

LOGO NP MESTRE ARTESÀ ALIMENTARI{"name":"2022/07/15/12/05/2727426e-98de-4f1b-b22c-8c31f059ad0a.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":56212}

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha atorgat el Diploma de Mestre Artesà Alimentari 2022 a un total de 25 persones, de les quals 10 són flequers, 6 pastissers, 6 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger; en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, com ha publicat recentment el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Resolució ACC/2151/2022, de 6 de juliol, per la qual s'atorga el diploma de Mestre/a Artesà/ana Alimentari/ària a diverses persones).

Nom ofici

Nom

Cognoms

Municipi

Comarca

Carnisser-cansalader-xarcuter

Marc

Ferran Serra

Rupià

Baix Empordà

Carnisser-cansalader-xarcuter

Josep

Forés Cid

Tortosa

Baix Ebre

Carnisser-cansalader-xarcuter

Marc

Ibars Ormo

Alcarràs

Segrià

Carnisser-cansalader-xarcuter

Antoni

Planet Carnice

Lloret de Mar

Selva

Carnisser-cansalader-xarcuter

Jordi

Pratdesaba Codina

Santa Eugènia de Berga

Osona

Carnisser-cansalader-xarcuter

Carles

Saló Roig

Pals

Baix Empordà

Formatger

Maria Dolors

Calmet Guix

Canovelles

Vallès Oriental

Flequer

Cristina

Comas Cadahia

Barcelona

Barcelonès

Flequer

Ramon

Griñó Vernet

Espluga de Francolí, l'

Conca de Barberà

Flequer

Javier

Miró Fernández

Barcelona

Barcelonès

Flequer

Albert

Porté Suarez

Mollerussa

Pla d'Urgell

Flequer

Jordi

Porterias Sales

Peralada

Alt Empordà

Flequer

Joan

Pous MartÍ

Santa Maria de Palautordera

Vallès Oriental

Flequer

Carlos

Puig Pi

Barcelona

Barcelonès

Flequer

David

Roca Oliva

Barberà del Vallès

Vallès Occidental

Flequer

Werner

Staehler Hengartner

Castell-Platja d'Aro

Baix Empordà

Flequer

Núria

Vilanova Sala

Artesa de Segre

Noguera

Pastisser

Ignacio

Algado Palau

Reus

Baix Camp

Pastisser

Marc

Armela Riera

La Cellera de Ter

Selva

Pastisser

Jaume

Blanch Ventosa

Vilanova i la Geltrú

Garraf

Pastisser

Lluis

Estrada Canal

Barcelona

Barcelonès

Pastisser

Enric

Faixat Christensen

Barcelona

Barcelonès

Pastisser

Miguel

Priego Toro

Sant Joan de Vilatorrada

Bages

Xurrer

Jordi

Argiles Pintado

Barcelona

Barcelonès

Xurrer

Emili

Olivé Rubio

Lloret de Mar

Selva

El Departament atorga aquest Diploma a les persones artesanes alimentàries que acrediten mèrits excepcionals de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987, i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes.

Es considera artesania alimentària l'activitat d'elaboració de productes alimentaris, que, complint els requisits assenyalats per aquesta matèria, estan subjectes a unes condicions durant tot el seu procés productiu que garanteixen als consumidors un producte final individualitzat, de bona qualitat, i amb característiques diferencials, obtingudes gràcies a les petites produccions controlades per la intervenció personal de l'artesà/ana.

El reconeixement de l’artesania alimentària contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya, i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

De forma complementària a aquests diplomes, el Departament va crear l’any 2003 el Premi al Millor Jove Artesà/ana Alimentari/àira Innovador/a, dotat amb 3.000 euros per al premi i 1.000 euros per a l’accèssit. Aquest premi reconeix l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Actualment, i fins l’1 de setembre d’enguany, està oberta la presentació de candidatures per a la convocatòria 2022 del guardó. Més informació al web del DACC.

Els guardons d’artesania alimentària (diplomes de mestre artesà i premi al jove artesà alimentari innovador) seran lliurats per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural, Teresa Jordà, en una cerimònia oficial que tindrà lloc a la tardor.