President

Reunió

President Aragonès: "Hem acordat reunir la taula de diàleg i negociació la darrera setmana de juliol a Madrid"

query_builder   15 juliol 2022 16:42

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Hem acordat reunir la taula de diàleg i negociació la darrera setmana de juliol a Madrid"

  1. El cap de l’Executiu ha advertit que “la desjudicialització és imprescindible, però mentre la ciutadania no pugui decidir en llibertat el seu futur som lluny de resoldre el conflicte”
  2. Pere Aragonès ha comparegut davant dels mitjans després de la reunió amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquesta tarda després de reunir-se a la Moncloa amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “hem acordat reunir la taula de diàleg i negociació la darrera setmana de juliol a Madrid”. I ha expressat la importància que a partir d’aquesta taula es comencin a produir fets i acords concrets. “Amb aquesta voluntat l’hem convocada”, ha dit.

Els dos presidents, durant la reunió{"name":"2022/07/15/16/49/1812dd73-b57b-46f7-8bf8-45b2ca9969cd.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":95932}

El cap de l’Executiu ha explicat que la reunió es farà “amb la voluntat de començar a abordar la desjudicialització del conflicte, i, per tant, la fi de la repressió, donant forma als primers acords parcials i consensuant línies de treball per aprofundir en la via de la fi de la criminalització i la repressió”. “Avançar en aquest àmbit malgrat les dificultats i les posicions allunyades és determinant per donar credibilitat i impulsar la negociació a curt termini”, ha reblat.

En una compareixença informativa a la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid, el cap del Govern ha advertit que “abordar la desjudicialització és imprescindible, però mentre la ciutadania de Catalunya no tingui la possibilitat de decidir en llibertat elfutur polític del país som lluny de resoldre el conflicte”.

En aquesta mateixa línia, el president Aragonès ha posat de relleu que la desjudicialització i la fi de la repressió són uns dels “grans objectius del procés negociació”, però ha fet notar que “aquests son només els primers passos i un cop s’aconsegueixi avançar i arribar a acords en aquest sentit caldrà abordar l’arrel del conflicte entre l’estat espanyol i Catalunya, que no és altre que donar resposta a la voluntat majoritària, àmplia, sòlida i transversal de la ciutadania que vol decidir votant si Catalunya ha de ser un estat independent”.

El president, durant la compareixença{"name":"2022/07/15/16/50/9efc1a8f-e02c-4642-baaf-9c8dfd3c3e63.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":119875}

Pere Aragonès ha afirmat que la reunió amb Pedro Sánchez s’ha desenvolupat en un “clima correcte i respectuós, marcat per les dificultats del moment que ens obliguen a sobreposar-nos i treballar per a la recerca de solucions”. També ha assenyalat que “hem coincidit en valorar positivament i ratificar l’acord marc per al diàleg i la negociació que van impulsar la setmana passada el ministre Bolaños i la consellera Vilagrà”. Un acord, ha dit, que “és un pas important per restaurar la confiança i oferir les garanties de respecte als valors democràtics i els drets fonamentals”.

Així mateix, el president ha expressat el seu “malestar i preocupació per l’espionatge a representants de les institucions catalanes i a persones vinculades al moviment independentista”. “És un fet molt greu que no es resol amb el relleu de la directora del CNI”, ha afirmat. I, en aquest sentit, ha assenyalat que l’acord marc assolit la setmana passada “ajuda a oferir garanties que una situació com aquesta no es reproduirà”, però ha afegit que “cal anar fins al fons”.

5  

Imatges

Salutació

Salutació 4463686

Compareixença

Compareixença 2696240

Compareixença

Compareixença 3380746

Salutació

Salutació 3559866

Reunió

Reunió 4715951

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia