Drets Socials

La consellera Violant Cervera en la presentació de la promoció d'habitatge social de Badalona.

Consellera Cervera: "La col·laboració público-privada i entre administracions és fonamental per corregir el dèficit de lloguer social"

query_builder   19 juliol 2022 19:07

event_note Nota de premsa

Consellera Cervera: "La col·laboració público-privada i entre administracions és fonamental per corregir el dèficit de lloguer social"

  1. La consellera de Drets Socials assisteix a la inauguració de la plaça Jordi Dauder i Guardiola i de la promoció d’habitatge social a Badalona

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha assistit a la inauguració de la plaça Jordi Dauder i Guardiola i de dos edificis de nova creació d’habitatges protegits a la ciutat de Badalona, des d’on ha destacat la importància que “cada cop més municipis se sumin a la col·laboració público-privada i a la promoció de les emergents fórmules promogudes per cooperatives”. “L’habitatge és una necessitat social fonamental i davant la manca de parc destinat a habitatge assequible, corregir aquest dèficit és un deure i una obligació”, ha subratllat.

La consellera Violant Cervera en la presentació de la promoció d'habitatge social de Badalona.{"name":"2022/07/19/19/00/b997499a-3fe1-4e32-a64c-d96220a18fa5.JPG","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":1050649}

A més, la titular del departament de Drets Socials ha posat l’accent en la “la importància de cooperar entre les administracions per fer créixer l’oferta de lloguer social”. Una cooperació que per Cervera, “passa per tots: agents socials, econòmics i polítics, públics i privats”.

La consellera ha aprofitat l’assistència a l’acte d’un representant del ministeri de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana per insistir en el traspàs a la Generalitat dels pisos buits de la SAREB. “Tenim una manca important d’habitatge dedicat a lloguer social. En pandèmia hi ha hagut una moratòria de desnonaments, però si aquesta moratòria acaba al setembre, pot afectar 4.500 famílies. La nostra prioritat és poder aconseguir habitatges, a curt, mitjà i llarg termini. I aquest curt termini el tenim a les nostres mans, amb els pisos de la SAREB, que ja estan finançats amb diner públic.”

La plaça Jordi Dauder i Guardiola ha estat urbanitzada per la cooperativa d’habitatges ARAUCA en contraprestació a la transmissió del solar sobre el qual s’ha construït l’Edifici Llevant. Pel que fa al sòl sobre el qual s’ha construït l’Edifici Gregal es manté de titularitat municipal, sobre el qual s’ha cedit un dret de superfície a 75 anys.

La consellera Violant Cervera amb la resta de representants institucionals en la presentació de la promoció d'habitatge social de Badalona.{"name":"2022/07/19/19/03/84bc3e49-2cc3-460b-b97e-71b7abfe770b.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":829004}


L’Edifici Llevant compta amb 56 habitatges en règim de venda, que consten de 3 i 4 dormitoris, 2 banys, terrassa, places d’aparcament i trasters. I l’Edifici Gregal, compta amb 80 habitatges de lloguer social d’1, 2, 3 i 4 dormitoris i places d’aparcament i trasters; gestionat per la Fundació Nou Lloc Habitatge Social. A més, amb qualificació energètica AA. Aquesta promoció ha estat subvencionada pel Pla Estatal de l’Habitatge 2018-2021.

Des del Departament de Drets Socials s’ha fet una aportació de 1.674.711 eurosper la construcció de 56 habitatges amb protecció oficial. Aquesta injecció per a la promoció dels pisos, es va fer a través de la convocatòria del 2019 dels fons del Plan Vivienda, que es va resoldre a favor de la cooperativa ARAUCA.

A l’acte, també ha participat l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; el director general de SALAS impulsors i gestors de la Cooperativa Arauca i la Fundació Nou Lloc, Manel Rodríguez; el president de Fundació Nou Lloc, Pere Esteve; el secretari general d’Agenda Urbana i Vivienda del ministeri de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, David Lucas; la delegada de Triodos Bank a Barcelona, Iris López; el delegat del Govern a Badalona, Toni Morral; i el secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala.

La promoció d'habitatge social de Badalona inaugurada avui amb els representants institucionals al davant.{"name":"2022/07/19/19/05/8c944667-06f7-42c9-a024-cea6025d52ec.JPG","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":1314494}


En finalitzar la inauguració, la consellera Violant Cervera ha visitat l’Ajuntament de Badalona, on ha mantingut una reunió amb l’equip de govern acompanyada del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Toni Morral; i de la directora dels Serveis Territorials del departament de Drets Socials, Lluïsa Nicolau.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia