Agents Rurals

Agents Rurals davant incenfdi Pont de Vilumara

Els Agents Rurals treballen amb la intencionalitat com a principal hipòtesi de la causa de l'incendi del Pont de Vilomara

query_builder   19 juliol 2022 20:22

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals treballen amb la intencionalitat com a principal hipòtesi de la causa de l'incendi del Pont de Vilomara

El foc ha afectat una superfície provisional de 1.743,11 hectàrees, de les quals 449,69 dins l’EIN de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

El Cos d’Agents Rurals treballa amb la hipòtesi principal de la intencionalitat com a possible causa de l’incendi forestal que es va declarar el passat diumenge 17 de juliol al terme municipal del Pont de Vilomara, a la comarca del Bages.El foc ha afectat una superfície forestal de 1.743,11 hectàrees, segons dades provisionals.

Agents Rurals a Pont de Vilomara{"name":"2022/07/19/20/17/750ec716-d551-439c-aeda-8fc7900e7751.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":162585}

El cap de l’Àrea Regional de la Catalunya Central dels Agents Rurals,Jaume Torralba, ha explicat que l’inici de l’incendi es va produir a l’entorn de la riera de Santa Creu, en una zona força aïllada i poc freqüentada, al costat d’un camí. En el punt d’inici del foc, agents del Cos d’Agents Rurals han localitzat dos punts d’inici molt propers al costat d’un camí, cosa que apunta a la intencionalitat com a possible causa. La investigació, que s’està fent conjuntament amb Mossos d’Esquadra, segueix oberta.

El foc va tenir lloc en un dia en què les condicions eren molt favorables al foc, en ple episodi de perill extrem d’incendi, i en què estava activat el nivell 3 del Pla Alfa, el màxim que preveu el pla operatiu. I es va iniciar dins l’espai de tancament d’accessos de l’espai natural previst pel Cos d’Agents Rurals pel perill extrem d’incendi forestal.

L’incendi, ja estabilitzat per Bombers de la Generalitat, ha afectat 1.743,11 hectàrees afectades per l’incendi, de les quals 449,69 hectàrees estan dins l’espai d’interès natural (EIN) de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Estan afectats els termes municipals del Pont de Vilomara i Rocafort, 1.216,61 hectàrees; Sant Fruitós de Bages, 214,92 hectàrees; Sant Vicenç de Castellet, 68,62 hectàrees i Talamanca, 242,96 hectàrees.

D’altra banda, els Agents Rurals també apunten a la intencionalitat com a principal hipòtesi d’un altreincendi declarat al Bages els darrers dies. El foc iniciat el passat dimarts 12 de juliol al terme de Sant Vicenç de Castellet, i que va afectar 13,89 hectàrees. Tot i això, des del Cos s’apunta que les pautes d’intencionalitat són diferents respecte el foc del Pont de Vilomara.

L’electrocució d’un ocell, causa de Manresa

Pel que fa a l’incendi forestal declarat ahir dia 18 de juliol al terme municipal de Manresa al límit del terme del Pont de Vilomara (al costat de l’abocador), la investigació del Cos d’Agents Rurals ha conclòs que el foc ha estat l’electrocució d’un ocell, que amb les condicions favorables al foc que hi havia ahir, va produir un incendi que com sabeu va afectar 49,91 hectàrees.

Crida prudència

Finalment, des del Cos d’Agents Rurals s’ha fet una crida a la prudència i a extremar les precaucions ja que Catalunya segueix immersa en un episodi de perill d’incendi extrem que encara s’allargarà diversos dies. En aquest sentit, es recorda que es manté activat el nivell 3 de Pla Alfa a 275 municipis de 20 comarques de Catalunya. I hi ha tancaments d’accessos a 9 espais naturals. Es demana que es respectin les restriccions i que s’eviti sortir al medi natural.

4  

Imatges

Agents Rurals a Pont de Vilomara

Agents Rurals a Pont de Vilomara 635235

Imatge investigació incendis Agents Rurals 2

Imatge investigació incendis Agents Rurals 2 232806

Imatge investigació incendis Agents Rurals 3

Imatge investigació incendis Agents Rurals 3 152917

Mapa topogràfic amb 3 incendis Bages i ha

Mapa topogràfic amb 3 incendis Bages i ha 202049

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia