1. L'exposició, que forma part de la 5a edició de l’European Prize for Applied Arts de l’entitat belga BeCraft, arriba a Barcelona amb una selecció de 26 de les millors obres produïdes a Europa per artistes i artesans de 10 països diferents
  2. La mostra, que es podrà veure fins el proper 25 de setembre, permet descobrir les noves tendències europees en disseny i artesania contemporània amb peces d’art innovadores i d’alt nivell tècnic i estètic
Peça de Diana Butucariu, que es pot veure en l'exposició
Peça de Diana Butucariu, que es pot veure en l'exposició
{"name":"2022/07/20/10/25/e6266937-4513-4194-b6c1-11126025c403.jpg","author":"BeCraft","type":"0","location":"0","weight":842115}

Les millors creacions europees en arts aplicades i artesania contemporània s’exposen fins el proper 25 de setembre al Centre d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat (C/ dels Banys Nous,11. Barcelona). L'exposició forma part de la 5a edició de l’European Prize for Applied Arts que organitza l’entitat belga BeCraft, i és una selecció de 26 de les millors obres produïdes a Europa per artistes i artesans de 10 països diferents.

Aquesta mostra, que permet descobrir les noves tendències europees en disseny i artesania contemporània, consta de peces d’art innovadores i d’alt nivell tècnic i estètic. Inclou disciplines artesanals diverses, com la ceràmica, el vidre, el metall, la fusta, el paper, o la joieria. Els creadors seleccionats aposten per anar més enllà dels codis tradicionals i incorporen nous materials i noves tècniques per crear un art modern i antic, codificat i reaccionari.

L’Associació d’Artesans i Artistes de la Federació Valònia-Brussel·les, BeCraft, va impulsar el 2009, en col·laboració amb l'Ajuntament de Mons, el Ministeri de Cultura de la Federació Valònia-Brussel·les, i la institució WCC-Europe, aquest Premi Europeu d'Arts Aplicades que se celebra cada tres anys amb l’objectiu de potenciar i fer visible l’excel·lència i creativitat del sector artesanal. L’esdeveniment consta de l’atorgament de 3 guardons i d’una exposició que reuneix els millors creadors de l'escena europea de les arts aplicades contemporànies. Amb l’European Prize for Applied Arts 2021 l'associació BeCraft també commemora els seu 40è aniversari.

El Centre d’Artesania Catalunya és la primera itinerància de l’exposició després de poder veure’s, de desembre de 2021 a març de 2022, als antics Escorxadors de Mons a Bèlgica, on es va presentar la mostra completa amb un centenar de peces úniques de 50 artistes de 16 països europeus diferents.  Per a l’exposició a Barcelona, Artesania Catalunya ha realitzat una selecció de 26 peces, tenint en compte criteris de qualitat i diversitat, tant a nivell d'oficis i tècnica com d'origen geogràfic, amb l’objectiu que la mostra sigui un reflex de les diferents tendències de l'artesania contemporània a Europa. Entre elles destaquen les 3 obres premiades de la darrera edició de l’European Prize for Applied Arts, realitzades pel danès especialitzat en l’art del vidre Pernille Braun; el joier valencià establert a Alemanya Edu Tarin; i l’escultora francesa Marie-Anne Thieffry.

Els 26 artesans i artesanes participants en l’exposició al Centre d’Artesania Catalunya són: Isa Andersson (Suècia), Santiago Besteiro (Espanya), Marian Bijlenga (Països Baixos), Pernille Braun (Dinamarca), Diana Butucariu (Suècia), Giorgi Danibegashvili (Geòrgia), Mathieu Ducournau (França), Sam Tho Duong (Alemanya), Mieke Everaet (Bèlgica), Veronika Fabian (Regne Unit), Ruth Gilmour (Dinamarca), Tuva Gonsholt (Noruega), Jennifer Hickey (Irlanda), Esmé Hofman (Països Baixos), Karen Lise Krabbe (Dinamarca), James Lethbridge (Bèlgica), Louise Limontas (Bèlgica), Olle Olls (Suècia), Inni Pärnänen (Finlàndia), Ruudt Peters (Paísos Baixos), Martha Samyn (Bèlgica), Christoph Straube (Alemanya), Edu Tarin (Espanya-Alemanya), Marie-Anne Thieffry (França), Clem Vanhee (Bèlgica), i Lotte Westphael (Dinamarca).

La itinerància d’aquesta exposició a Catalunya s’emmarca en el pla d’Internacionalització de l’àrea d’Artesania del CCAM, que organitza i col·labora en activitats de caire internacional, generant sinergies amb altres països i entitats internacionals, intercanviant coneixement i promovent relacions internacionals amb l’objectiu de crear oportunitats per a l’artesania catalana arreu del mon. El CCAM és, actualment, membre del World Craft Council – Europe.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @ccamcat|@empresacat
  2. Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/
  3. Instagram: @artesaniacat

4  

Imatges

Peça de Santiago Besteiro

Peça de Santiago Besteiro 881006

Peça del premiat Edu Tarin

Peça del premiat Edu Tarin 1545013

Peça de la premiada Marie-Anne Thieffry

Peça de la premiada Marie-Anne Thieffry 6368628

Peça del premiat Pernille Braun

Peça del premiat Pernille Braun 3042344