President

El president durant la sessió de control. Autor: Jordi Bedmar

President Aragonès: "Afrontarem una negociació amb tota l'ambició, però també amb tota l'exigència"

query_builder   20 juliol 2022 12:43

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Afrontarem una negociació amb tota l'ambició, però també amb tota l'exigència"

  1. El president ha defensat al Parlament que “els impostos redistributius s’han de preservar en un moment de crisi econòmica com l’actual”
  2. El cap de l’Executiu ha expressat el seu suport als afectats pels incendis: “estarem al seu costat”
El president durant la sessió de control. Autor: Jordi Bedmar
El president durant la sessió de control. Autor: Jordi Bedmar
{"name":"2022/07/20/12/19/98e9258b-3354-46e1-b040-d006193b3838.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":689726}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest matí a la sessió de control al Parlament la taula de negociació que es celebrarà la propera setmana per avançar en la resolució del conflicte polític amb l’Estat. “Afrontarem una negociació amb tota l’ambició, però també amb tota l’exigència cap a l’altra part, que ha de ser la primera d’unes quantes rondes que ens permetran avançar en la resolució del conflicte”, ha dit a l’hemicicle. El cap de l’executiu ha explicat que és conscient de la dificultat de la negociació, “no serà fàcil”, ha afegit. “Però estem a la situació que estem, no podem perdre oportunitats perquè las alternatives, el com pitjor, millor, no existeixen: Com pitjor, pitjor”, ha reblat.

Aragonès ha recordat que la resolució del conflicte a través d’un procés de negociació va ser el seu compromís d’investidura i també és el primer punt del pla del Govern. “On hi hagi una possibilitat de trobar solucions en l'àmbit antirepressiu i per posar les bases per a la resolució del conflicte, jo hi seré”, ha assegurat.

El president ha desgranat l’estratègia de la taula de negociació en diferents fases. La primera, l’actual, ha de servir per “poder arribar a acord concrets que permetin revertir part de l’arquitectura repressiva que en els darrers anys s’ha anat desenvolupant a l’estat”, ha explicat, per a continuació anar “a l’arrel del conflicte de relació entre Catalunya i l’estat i la manca de resposta per part de l’estat a l’amplia majoria de ciutadans de Catalunya que volen decidir el seu futur”.

A nivell econòmic, el president ha destacat que la situació “serà molt complicada en els propers mesos, amb una inflació molt elevada” i que caldran “mesures quirúrgiques” per compensar el conjunt de l’activitat econòmica. Per pal·liar els efectes d’aquesta situació, ha demanat de nou “poder tenir un major marge de dèficit”.

En aquest sentit, el cap de l’executiu ha defensat els impostos de successions i de patrimoni: “No es preveu cap supressió, no està al pla de Govern ”. El president ha recordat que el pla de Govern diu clarament que “s’ha de consolidar l’actual model”. “Els impostos redistributius s’han de preservar especialment en un moment de crisi econòmica com l’actual”, ha conclòs.

Aragonès també ha tingut unes paraules de suport per les persones afectades pels darrers incendis. “Especialment, els que han vist afectat casa seva. Hi ha gent que l’ha perdut sencera o d’altres que la tenen molt afectada. Per tant, les conseqüències des del punt de vista personal duraran mesos i estarem al seu costat”, ha afegit.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia