Delegació a Barcelona

Roda de premsa balanç Delegació del Govern a Catalunya

El delegat del Govern a Barcelona posa en valor la feina feta amb els municipis durant aquest primer any de legislatura

query_builder   20 juliol 2022 18:30

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a Barcelona posa en valor la feina feta amb els municipis durant aquest primer any de legislatura

Toni Morral ha destacat la transversalitat i la coordinació institucional per fer front als temes que més preocupen al territori

El delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, ha presentat en roda de premsa el balanç de l’activitat de la Delegació Territorial durant aquest primer any de legislatura.

En la seva exposició, el delegat ha destacat les gestions realitzades des de la Delegació per afavorir la transversalitat i donar resposta a les qüestions que més preocupen als municipis. Per fer-ho possible, i per reforçar aquesta interacció amb els ajuntaments i consells comarcals, la Delegació del Govern a Barcelona ha creat noves metodologies de treball i noves eines de comunicació amb els alcaldes i alcaldesses.

Toni Morral ha explicat que dels 127 municipis que conformen la vegueria de Barcelona, ja n’ha visitat 82 i ha afegit que “aquestes visites ens permeten copsar les principals inquietuds dels alcaldes i alcaldesses, que nosaltres traslladem a l’Executiu mirant de donar retorn de la manera més àgil i eficaç possible”.

Durant la roda de premsa, el delegat també ha posat en valor la utilitat del Consell Assessor Territorial, en el qual hi participen els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació. En aquestes reunions es tracten diferents temes de l’acció de Govern relacionada amb el territori o d’especial interès per als municipis.

Pel que fa a la coordinació entre departaments, s’ha posat de relleu el reforç de les funcions del Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona, presidit pel delegat i que aplega els responsables dels diferents Serveis Territorials.

La Delegació del Govern a Barcelona també participa en les Juntes Locals de Seguretat dels municipis i en el seguiment de les situacions d’emergència que tenen lloc al territori.

  1. Projectes de futur

Toni Morral ha explicat que la Delegació també vol contribuir “en un nou mètode de sistematització d’indicadors que ens permeti avaluar la situació postpandèmia i analitzar els canvis que s’han produït en el nostre territori durant aquesta nova normalitat”.

El delegat ha subratllat , d’altra banda, que també té especial interès en fer un seguiment dels temes relacionats amb l’organització administrativa de la demarcació de Barcelona, “un territori de quasi 5 milions d’habitants, molta mobilitat i amb diferents administracions implicades”.

  1. Comissió Tècnica del barraquisme

El delegat de Govern a Barcelona ha recordat que des de la Delegació s’estan coordinant els treballs de la Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs, un organisme en el qual hi participen diferents departaments de la Generalitat, el Consorci del Besòs, l’Ajuntament de Montcada i Reixac, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En aquest sentit, Toni Morral ha dit que la Comissió ja ha començat a preparar l’encàrrec dels treballs que es realitzaran sobre el terreny per analitzar “amb la màxima eficàcia i sensibilitat” la situació social, urbanística, ambiental i de riscos que es dona en aquest assentament de barraques.



1  

Imatges

Roda de premsa balanç Delegació del Govern a Barcelona

Roda de premsa balanç Delegació del Govern a Barcelona 345403

2  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa balanç Delegació del Govern a Barcelona

Dossier de premsa balanç Delegació del Govern a Barcelona
PDF | 767910

Balanç del primer any de legislatura. Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona

Balanç del primer any de legislatura. Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona
PDF | 1444114

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia