Cultura

ARNAU PASCUAL_Departament de Cultura

La consellera Garriga visita diversos equipaments culturals i patrimonials del Masnou, Teià i Arenys de Mar

query_builder   21 juliol 2022 19:54

event_note Nota de premsa

La consellera Garriga visita diversos equipaments culturals i patrimonials del Masnou, Teià i Arenys de Mar

  1. “Les biblioteques públiques són espais de cohesió, i la primera porta d’accés a la cultura”, destaca la consellera a Arenys de Mar 


ARNAU PASCUAL_Departament de Cultura{"name":"2022/07/21/19/49/c096281c-1a60-49ca-89de-7f09cc0b835e.jpg","author":"ARNAU PASCUAL-Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":543544}

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha fet avui una visita territorial al Maresme per conèixer de primera mà els principals projectes que s’estan desenvolupant en el teixit cultural i artístic de la comarca, i ha visitat equipaments culturals i patrimonials del Masnou, Teià i Arenys de Mar.  

A primera hora, la consellera Garriga ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, per parlar dels principals projectes del municipi, com el projecte de rehabilitació de la Fabriqueta, un espai que vol esdevenir punt de trobada de la innovació cultural i les noves tecnologies. També han visitat la Casa de la Cultura i l’Espai Casinet. 

Posteriorment, Garriga ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Teià, i ha mantingut una trobada amb l’alcalde Andreu Bosch. Consellera i alcalde han visitat el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, un jaciment arqueològic d’època romana, propietat de l’Ajuntament de Teià, que va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) el 2001. El celler compta amb un pati de 20 dolia elaborats amb tècniques tradicionals i innovadores, un espai per a la recepció de visitants, un petit centre d’interpretació amb projecció audiovisual i una sala polivalent per realitzar tota mena d’activitats i tallers per a grups. 

A la tarda, la consellera de Cultura ha continuat la seva visita al Maresme i s’ha interessat pel projecte de la nova biblioteca d’Arenys de Mar, que es projectarà a l’antic convent de les Clarisses. 

La consellera Garriga i l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, han visitat l’edifici on s’ubicarà la futura biblioteca, que esdevindrà motor i eix d'una gran transformació urbanística. La consellera Garriga ha celebrat aquesta aposta municipal per posar la cultura al centre i fer-la accesible als ciutadans, i ha destacat que aquest nou equipament suposarà obertura d’espais al municipi i de connexió amb la ciutadania. “Les biblioteques són la primera porta d’accés a la cultura. Són espais de cohesió, inclusius i segurs”, ha afegit.  

L'obra s'estructurarà sobre els murs de l'antic convent i proposa nous espais i diversos nivells, amb aules d'estudi i lectura, espais de treball, arxiu i despatxos, i també espais oberts (jardins), on generar activitat cultural. També acollirà el Centre Salvador Espriu i dedicarà un espai de consulta i treball als Fons d'autors locals, com Ferran de Pol, Fèlix Cucurull, etc. 

A Arenys de Mar, la consellera de Cultura també ha visitat el Museu d’Arenys de Mar, amb la directora Neus Ribas, i han visitat l’exposició “Sant Roc. Aigua. Festa. Tradició”, i el Centre Cultural Calisay, on Garriga s’ha reunit amb representants del teixit cultural d’Arenys de Mar. 


5  

Imatges

Visita a l'Ajuntament del Masnou

Visita a l'Ajuntament del Masnou 491119

Projecte de la futura biblioteca d'Arenys de Mar

Projecte de la futura biblioteca d'Arenys de Mar 502467

Trobada amb entitats culturals al Centre Calisay d'Arenys

Trobada amb entitats culturals al Centre Calisay d'Arenys 849482

Visita a l'Ajuntament de Teià

Visita a l'Ajuntament de Teià 422794

Visita al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, jaciment arqueològic d¿època romana.

Visita al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, jaciment arqueològic d¿època romana. 687655

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia