Empresa i Treball

Sumcab s'especialitza en el sector del cablejat tècnic industrial

L'empresa catalana Sumcab s'expandeix al Marroc amb la instal·lació del cablejat tècnic al primer parc industrial del país

query_builder   24 juliol 2022 11:00

event_note Nota de premsa

L'empresa catalana Sumcab s'expandeix al Marroc amb la instal·lació del cablejat tècnic al primer parc industrial del país

  1. L’empresa, que es dedica al disseny, producció i abastiment de cables industrials, ha subministrat les seves solucions a diversos equipaments del complex de Jorf Lasfar com ara les plantes químiques o la dessalinitzadora
  2. Per reforçar la seva presència al Marroc, Sumcab ha rebut el suport d’ACCIÓ per mitjà de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Casablanca
  3. A banda del projecte al complex de Jorf Lasfar, que inclou el segon port més important del país, Sumcab també ha ampliat la seva presència al Marroc en d’altres plantes químiques de tractament de fosfats


L’empresa catalana Sumcab ha expandit la seva presència al Marroc amb la instal·lació del seu cablejat tècnic al complex de Jorf Lasfar. Es tracta del primer parc industrial del país, amb 500 hectàrees destinades a indústries com la química i la metal·lúrgia. Sumcab, especialista en el disseny, producció i subministrament de cables industrials, ha proporcionat les seves solucions a diversos equipaments del complex com les plantes químiques o la dessalinitzadora.

Per al seu projecte d’expansió al mercat marroquí Sumcab ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, per mitjà de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Casablanca.

El complex de Jorf Lasfar integra el segon port comercial més important del Marroc, des d’on s’exporta roca fosfatada i productes químics com sofre pur, amoníac i àcid sulfúric. Concretament, Sumcab ha fabricat uns sistemes de cablejat especials de control i instrumentació per a les plantes químiques i la dessalinitzadora.

Sumcab és productor de cablejat especial amb una fàbrica a Sant Pol de Mar. Així, l’empresa treballa amb els seus clients els processos que van des de l’enginyeria fins a l’abastiment dels cables que poden tenir diferents aplicacions com la instrumentació, el control, la comunicació o la mitja tensió (MV). Entre les diverses activitats que porten a terme hi ha la robòtica industrial, l’offshore, els traycableso el field bus.

Amb el projecte a Jorf Lasfar, un dels objectius assolits per l’empresa ha estat la millora del seu posicionament dins el sector al mercat nord-africà. Segons l’Export Manager de la Unitat de Negoci de Projectes, Carme Carrasco, “ha estat molt important estar homologats per l’Office Chérifien des Phosphates (OCP)”, grup miner de referència al país que col·labora amb empreses de diversos sectors. “El seu suport ha estat clau per la nostra consolidació, ja que ens ha donat molta visibilitat i qualsevol client que vulgui treballar amb nosaltres podrà trobar-nos al seu llistat”, assegura Carrasco.

A més, Carrasco destaca com el suport d’ACCIÓ “ens ha fet entendre d’una manera clara i fàcil com funciona el mercat marroquí, però també la cultura de negoci del país. Ens ha ajudat a fer accions més concretes, focalitzar-nos en projectes d’èxit i optimitzar els recursos interns”.

Amb els resultats aconseguits aquest 2022, Sumcab aposta per “continuar en la mateixa línia i ampliar encara més la xarxa de contactes al Marroc i així consolidar la nostra posició com a fabricant de cables de referència dins els projectes locals”, assegura Carrasco.

Sumcab Specialcable Group es va fundar l’any 1998 a la localitat catalana de Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental), on té la seu principal, i compta amb una fàbrica a Sant Pol de Mar (el Maresme). El grup, que es dedica a dissenyar, fabricar i subministrar cables especials de màxima qualitat i té un total de 180 treballadors, va facturar 70 milions d’euros el 2021, dels quals un 20% en vendes a l’exterior. A banda del Marroc, l’empresa està iniciant l’expansió a Mèxic i té presència a Itàlia i l’Europa Oriental.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ

1  

Imatges

Bobina de cablejat industrial de Sumcab

Bobina de cablejat industrial de Sumcab 2149732

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia