Administració i Funció Pública

Publicades llistes concurs de mèrits

El DOGC publica les llistes de persones admeses i excloses en el concurs de mèrits d'estabilització

query_builder   22 juliol 2022 12:29

event_note Nota de premsa

El DOGC publica les llistes de persones admeses i excloses en el concurs de mèrits d'estabilització

  1. S’inicia el període, fins al 5 d’agost, perquè els participants validin la puntuació obtinguda en el càlcul inicial dels mèrits
  2. Per primera vegada en un procés selectiu, les persones participants no han hagut d’aportar la documentació que ja es trobava a mans de l’Administració


La Secretaria d’Administració i Funció Pública ha publicat avui al DOGC la relació de les persones admeses i excloses de les convocatòries de personal laboral i funcionari del concurs de mèrits d’estabilització del personal d’administració i serveis de la Generalitat de Catalunya. Les llistes es poden consultar a l’apartat Concurs de mèrits del Procés d’estabilització de l’ocupació temporal del web d’Administració pública.

Per primera vegada en un procés selectiu, les persones participants no han hagut d’aportar la documentació que ja es trobava a mans de l’Administració, la qual cosa ha permès l’agilització del procediment i poder disposar d’una primera valoració automatitzada dels mèrits.

S'obre ara el període en què les persones aspirants poden consultar aquest càlcul inicial, veure la puntuació assolida per a cadascun dels mèrits que es tenen en compte i acceptar-la o rebutjar-la. Si no estan d’acord amb alguna de les puntuacions, hauran d’aportar la documentació acreditativa corresponent abans del 5 d’agost.

Cal recordar que en el barem del concurs de mèrits, els serveis prestats representen un 60% de la puntuació, mentre que en el 40% restant es valora haver superat un concurs oposició sense obtenir plaça, els coneixements de català i l’acreditació de competències digitals ACTIC.

El passat 13 de juny, es van publicar al DOGC les convocatòries del concurs de mèrits competència de la Direcció General de Funció Pública, que afecten 9.700 places de l’àmbit d’administració i serveis, tant de personal funcionari com laboral, ocupades de forma temporal des d’abans de l’1 de gener del 2016 o ocupades per persones amb un vincle temporal des de la mateixa data. El període d’inscripció va restar obert durant 20 dies hàbils i es va tancar el passat 13 de juliol amb més de 31.000 sol·licituds.

Reducció de la temporalitat a l’ocupació pública

Les convocatòries del concurs de mèrits d’estabilització de l’àmbit d’administració i serveis competència de la Direcció General de Funció Pública s’emmarquen en el procés d’estabilització de l’ocupació pública que du a terme el Govern de la Generalitat. Aquest procés és el més important d’aquestes característiques que s’ha fet mai i té l’objectiu de reduir la temporalitat a l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic per sota del 8% abans de finals del 2024.

El percentatge de temporalitat a l’Administració de la Generalitat és del 35,5%, que es correspon a 59.000 llocs de treball ocupats de forma temporal. Per reduir-lo, el Govern disposa de dos instruments: el procés d’estabilització extraordinari i les convocatòries ordinàries.

En aquest context, segons preveu la Llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública, el Govern ha aprovat una oferta pública d’estabilització de 39.200 places, a les quals s’han d’afegir 7.600 de personal estatutari dels serveis de salut de l’ICS. Són un total de 46.800 llocs de treball, tant de personal funcionari com laboral, dels quals 27.600 es convocaran per la via del concurs de mèrits i 19.200 per la via del concurs oposició d’estabilització.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia