Empresa i Treball

FP DUAL

Empresa i Treball destina 25M€ a la convocatòria d'FPO Dual que beneficiarà més de 1.000 persones joves desocupades

query_builder   25 juliol 2022 11:19

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball destina 25M€ a la convocatòria d'FPO Dual que beneficiarà més de 1.000 persones joves desocupades

  1. El SOC ha incrementat un 47% el pressupost davant la gran acollida que va tenir la convocatòria del 2021
  2. Cada jove rebrà orientació i acompanyament, formació i un contracte de 12 mesos
  3. A partir de demà, les administracions locals, entitats sense ànim de lucre, gremis, patronals, sindicats i centres de formació professional acreditats poden sol·licitar les subvencions

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert avui la convocatòria per al programa de formació professional per a l’ocupació en format dual, que beneficiarà més de 1.000 persones joves en situació d’atur sense qualificació profesisonal. Després de la bona acollida de la convocatòria del 2021 per part de les persones joves participants i les empreses, el SOC ha incrementat el pressupost en un 47% arribant així als 25 milions d’euros.

Aquelles persones beneficiàries es podran formar i especialitzar-se professionalment en sectors com el sector alimentari, logística i magatzem, instal·lacions o energies renovables entre d’altres.

El 72,63% de les persones joves a l’atur tenen baixa qualificació

Les dades segueixen mostrant que el dels joves és un dels col·lectius més afectats per l’atur i la temporalitat. Una situació que s’accentua, encara més, amb les persones amb baixa qualificació. De fet, al mes de juny, un 72,63% d’aquestes no tenen capacitació professional.

Per aquest motiu el programa de l’FPO Dual té com a objectiu capacitar a través del contracte de formació en alternança a persones joves que es troben a l’atur i que, majoritàriament, no disposen d’una qualificació professional. Hi podran participar persones d’entre 16 i 29 anys, prioritàriament, sense qualificació o sense educació secundària post obligatòria. D’aquesta manera, durant tot un any, els joves rebran acompanyament i una formació que els permeti obtenir un certificat de professionalitat de nivell 1, 2 o 3, mentre estan contractats per l’empresa.

La convocatòria de subvencions del SOC per al nou programa d’FPO Dual està dirigida a administracions locals, entitats sense ànim de lucre, gremis, patronals, sindicats i centres de formació especialitzats i acreditats, que hauran de presentar un projecte que inclogui accions de:

-Orientació i acompanyament, tant a les persones participants del programa com a les empreses que contractaran.

  1. Formació, que inclou la formació d'introducció a l'ofici prèvia a la contractació i també la formació vinculada a un certificat de professionalitat que s’impartirà durant la fase de contractació.
  2. Contractació laboral, mitjançant un contracte de formació en alternança de 12 mesos

Èxit en l’acollida de la primera convocatòria

Els responsables del programa del SOC han valorat molt positivament la primera convocatòria. Per aquest motiu, s’ha apostat per incrementar el pressupost i poder així consolidar la connexió entre mercat laboral i les persones demandants d’ocupació gràcies a la realització de formació tant en els tallers com en les aules.

El termini de sol·licitud de les subvencions per a l’FPO Dual s’inicia demà 26 de juliol i finalitzarà el dia 26 de setembre. Les actuacions de formació i contractació es podran allargar fins al novembre de 2023.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia