Territori

Mini

L'Aeroport de Lleida-Alguaire serà plataforma de certificació i desenvolupament de la indústria dels drons/AAM (Advanced Air Mobility)

query_builder   25 juliol 2022 13:27

event_note Nota de premsa

L'Aeroport de Lleida-Alguaire serà plataforma de certificació i desenvolupament de la indústria dels drons/AAM (Advanced Air Mobility)

  1. Aeroports de Catalunya, Applus+ Laboratories i CATEC (Centre Avançat de Tecnologies Aeroespacials) signen un acord per treballar conjuntament en el desenvolupament de la indústria dels drons/AAM (Advanced Air Mobility)
  2. L’acord promourà l'aeroport de Lleida-Alguaire i la xarxa gestionada per Aeroports de Catalunya com a plataforma europea per a la certificació i desenvolupament de la indústria UAV de l'aviació i de l'espai
  3. Amb aquest acord a tres bandes, les dues empreses signants desenvoluparan tests de mobilitat aèria a l’aeroport de Lleida
imatge de la signatura{"name":"2022/07/25/13/25/5beb0084-db21-4680-9806-f4f55fd3e41b.jpg","author":"VPD","type":"0","location":"0","weight":346777}


Aeroports de Catalunya, Applus+ Laboratories i CATEC (Centre Avançat de Tecnologies Aeroespacials) han signat avui un acord que permetrà que l’Aeroport de Lleida-Alguaire esdevingui plataforma de certificació i desenvolupament de la indústria dels drons/AAM (Advanced Air Mobility).

Les tres entitats coincideixen en valorar que el futur de la nova tecnologia aplicada al món aeronàutic i aeroespacial són els drons, anomenats Unmanned Aerial Vehicles; que aquest és un sector decisiu per oferir una aviació més sostenible i descarbonitzada, que requereix de manera urgent infraestructures que ofereixin entorns reals de proves i de desenvolupament de solucions AAM (Advanced Air Mobility). Coincideixen en crear sinergies amb altres entitats per poder oferir solucions futures d’un espai aeri més segur, net i silenciós.

Applus+ Laboratories i el Centre Avançat de Tecnologies Aeroespacials FADA-CATEC estan interessades en poder comptar amb la col·laboració d’Aeroports de Catalunya per abordar de manera conjunta i estructurada la seva aproximació al mercat dels assaigs per a l'autorització de vol i la certificació de Sistemes Aeris No Tripulats, aprofitant les capacitats d’assaig i certificació d’Applus+, les instal·lacions de CATEC i l’aeroport de Lleida-Alguaire. L’objectiu final d’aquest acord és constituir una oferta única per a la validació i certificació de drons a Europa, potenciada a més per les excel·lents condicions climatològiques de les instal·lacions de vol tant de FADA-CATEC com les instal·lacions aeroportuàries de Lleida-Alguaire.

Tant Applus+ Laboratories com CATEC coneixen la xarxa d’aeroports i aeròdroms gestionats per Aeroports de Catalunya i, especialment l'aeroport de Lleida-Alguaire, és una plataforma excel·lent, amb una ubicació idònia per les activitats de certificació, desenvolupament, proves i demostració pel sector dels Unmanned Aerial Vehicles (UAV) o altrament anomenada Advanced Air Mobility (AAM). En aquest sentit, valoren molt positivament els plans de desenvolupament actuals d’aquest aeroport encaminats a la seva consolidació com a plataforma tecnològica i de proves per a la indústria aeronàutica i de l’espai.

L'aeroport internacional de Lleida-Alguaire,certificat per EASA (European Union Aviation Safety Agency) i AESA (Agencia Estatal de Seguridad Aérea), té com a estratègia convertir-se en una plataforma europea líder per al desenvolupament de noves tecnologies en l'aviació, el sector de la Mobilitat Aèria Avançada (AAM) i les indústries espacials.

Aeroports de Catalunya va assistir a la Fira Expodronica el juny passat, on ja va presentar dos projectes més que faran de l’Aeroport de Lleida-Alguaire una base de proves per integrar l’operació de drons en entorns aeroportuaris. Una de les actuacions que s’han presentat correspon a un projecte europeu, SAMVA, en què l’empresa pública de la Generalitat participa conjuntament amb les companyies Ehang, Pildolabs, Thales Alenia Space, i Eliance i l’associació Airports Region Council. D’altra banda, Aeroports de Catalunya i Inmarsat, una empresa britànica de telecomunicacions per satèl·lit, han signat un acord per a desenvolupar a l'aeroport de Lleida-Alguaire un centre de proves i demostració de tecnologies d'avantguarda ATM (gestió del tràfic aeri) i UTM (gestió del tràfic sense tripulació).

Més informació:

www.appluslaboratories.com/global/en/what-we-do/industries/drones-uam

http://www.catec.aero/es


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 374959

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia