Incasòl

Vista general del Parc de l¿Alba

S'inicia la comercialització de 34 parcel·les del Parc de l'Alba a Cerdanyola del Vallès

query_builder   26 juliol 2022 13:24

event_note Nota de premsa

S'inicia la comercialització de 34 parcel·les del Parc de l'Alba a Cerdanyola del Vallès

  1. Aquesta primera fase de comercialització suma prop de420.000 m² de sostreper a activitats econòmiques i residencials
  2. 26 parcel·les d’activitat econòmica per consolidar el Parc de la ciència i la tecnologia
  3. 8 parcel·les residencials on construir 1.140 habitatges, el 69% en règims protegits

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat la primera fase de comercialització de les parcel·les del Parc de l’Alba a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Avui s’ha publicat la concurrència d’ofertes per a la venda d’un total de 34 parcel·les de les quals 26 són per a activitat econòmica i 8 residencials on es podran construir 1.140 habitatges.

El Parc de l’Alba s’està consolidant com un dels projectes estratègics de Catalunya. Ofereix noves oportunitats d'inversió, amb 2,14 milions de m2de sostre, 70% dels quals es destinaran a activitat econòmica i el 30% restant al sector residencial. Té la potencialitat de crear 30.000 nous llocs de treball i 5.377 habitatges, prop de la meitat del quals seran destinats a polítiques socials. És un nou districte que comptarà amb 15.000 residents, una xarxa de zones verdes i equipaments a l’aire lliure de 200 hectàrees i una inversió pública de 450 milions d’euros.

Parc de la ciència i la tecnologia

Les parcel·les per a activitat econòmica que es comercialitzen estan situades majoritàriament al llarg de l’Avinguda de la Ciència i completant illes on ja estan ubicades empreses com Natura Bissé, Stradivarius, Sener, i La Caixa, entre d’altres. A més, es beneficien d’un emplaçament excel·lent, amb accés directe a l’autopista E-15 i a només 20 minuts de Barcelona, i prop d’edificis i equipaments destinats a la recerca i la innovació com és el Sincrotró Alba i el Parc Científic i Tecnològic i la UAB.

Es comercialitzen un total de 26 parcel·les, 23 d’INCASÒL i 3 del Consorci del Parc de l’Alba, destinades a usos tecnològics, científics, I+D, sanitari, laboratoris, seus corporatives, residències d’estudiants i assistencials entre d’altres. Ofereixen un ampli ventall de possibilitats, tant pel que fa als usos permesos com en la gran diversitat de tipologies, ja sigui de petit o gran dimensionat. Gran part de les parcel·les tenen disponibilitat immediata, estan urbanitzades i amb tots els serveis necessaris perquè les empreses que les adquireixin s’hi instal·lin. La resta de parcel·les es troben pendents de finalitzar el procés d’urbanització que permetrà les implantacions futures. Cal destacar la gran qualitat en la urbanització, així com la central de poligeneració de fred i calor ST-4 (district heating and cooling) dins el mateix Parc de la Ciència i la Tecnologia.

Habitatges entre parcs

Les parcel·les residencials en venda estan situades entre el nucli urbà consolidat de Cerdanyola del Vallès i el gran parc central de 12 ha, en uns terrenys pendents d’urbanitzar. La seva comercialització es fa en dos concurrències diferents destinades a promotors socials i a altres promotors. Són un total de 8 parcel·les, de les quals 6 són propietat de l’INCASÒL i 2 del Consorci del Parc de l’Alba, i on es podran construir un total de 1140 habitatges dels quals 783 seran en règims protegits i357 en règim lliure.

L’INCASÒL és el propietari de les 4 parcel·les destinades a promotors socials d’habitatge amb la finalitat de construir fins als 783 habitatges destinats a polítiques socials. De les altres 4 parcel·les restants, dues són propietat del Consorci del Parc de l’Alba i es comercialitzen en règim lliure per a 262 habitatges, i les altres dues sónde l’INCASÒL: una de règim lliure per a 95 habitatges i una de règim protegit per a 127 habitatges.

Cal dir que en ambdues concurrències d’ofertes es valorarà als sol·licitants que es comprometin a promoure habitatges de lloguer en tot el sostre del que siguin adjudicataris.

Procés de comercialització

Les parcel·les incloses en aquestes concurrències d’ofertes són propietat de l’INCASÒL i del Consorci del Parc de l’Alba, integrat per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i de l’INCASÒL.

Les empreses i promotors interessats en la seva adquisició tenen de termini fins l’10 d’octubre de 2022 per presentar telemàticament la seva sol·licitud de participació i l’endemà, 11 d’octubre a les 14h, per presentar la seva oferta. L’obertura de pliques es celebrarà el dia 17 d’octubre de 2022 a les 13h a la seu de l’Institut Català del Sòl. Podeu tenir més informació en aquest enllaç.

3  

Imatges

Imatge virtual del Parc de l'Alba.

Imatge virtual del Parc de l'Alba. 6816123

Imatge aèria del sector.

Imatge aèria del sector. 491980

Imatge virtual del Parc de l'Alba 2.

Imatge virtual del Parc de l'Alba 2. 6369059

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa.

Nota de Premsa.
PDF | 3379034

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia