President

Fotografia dels assistents a l'acte.

El president Aragonès als esportistes federats: "Amb els vostres èxits sou referents i ambaixadors de Catalunya"

query_builder   26 juliol 2022 20:16

event_note Nota de premsa

El president Aragonès als esportistes federats: "Amb els vostres èxits sou referents i ambaixadors de Catalunya"

  1. El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha encapçalat l’acte de reconeixement als èxits assolits per l’esport federat català d’alt nivell

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha encapçalat aquest dimarts a la tarda l’acte de reconeixement als èxits assolits de l'esport federat català d'alt nivell, en el qual també hi ha participat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons.

Fotografia dels assistents a l'acte.
Fotografia dels assistents a l'acte.
{"name":"2022/07/26/20/11/84fedce9-0316-4279-9dac-7a7705dfd6a3.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":190673}

El cap de l’Executiu català ha felicitat als i les esportistes presents a l’acte en representació dels seus equips, de qui ha dit ser “un orgull pel país” i que han contribuït a situar “l’esport català a un nivell envejable”. El president Aragonès ha volgut destacar “l’excel·lent talent esportiu” existent a partir de la xarxa de clubs, federacions, esport base i esportistes de les diferents disciplines. “Catalunya és un país esportiu, de llarga tradició esportiva, i és gràcies al treball conjunt, de la societat organitzada, del talent de base que emergeix i de la col·laboració amb les institucions”, ha afegit.

Els valors de l’esport són els valors de la perseverança, de treballar sempre per la superació dels límits, del treball en equip, de l’esforç, de la constància, de saber que quan ensopegues has de tornar-te a aixecar i seguir treballant amb joc net”, ha exposat el president que ha destacat que tant important és el que han guanyat com la manera en què ho han fet. “Aquest treball de valors és imprescindible que el sapiguem transmetre”, ha afegit el cap de l’Executiu que ha recordat als esportistes que són “referents per a molts nens i nenes”.

El president Aragonès ha posat en valor l’esport i el seu paper en la “vertebració de la societat” i en “oferir oportunitats d’inclusió social”. I ha recordat que “aquesta legislatura ha de ser la legislatura de l’esport femení” així com també “de l’esport adaptat, que fa una grandíssima tasca”. “Amb els vostres èxits sou referents i sou ambaixadors de Catalunya. L’esport ens permet explicar com és Catalunya al món”, ha conclòs.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha reivindicat que Catalunya és “un país esportivament ric, talentós, competitiu i territorialment molt potent” i que els esportistes presents a la recepció demostren que “no som un país d’un sol esport ni d’un sol club ni d’un sol indret concret”. Durant la benvinguda, la titular de la Presidència també ha reivindicat el talent català d’elit i ha recordat que els esportistes són “referents per a tothom, sobretot pel jovent. Per a elles i ells, sou un mirall on projectar part de les seves ambicions”.

La consellera Vilagrà també ha fet un reconeixement a les dones esportistes i al treball diari d’elles “per visualitzar l’esport femení i no rendir-se”. “Estem lluny, però comencem a fer petites escletxes al sostre de vidre que atrapa l’esport femení”, ha subratllat. En aquest sentit, la consellera ha reivindicat l’aposta del Govern per l’esport femení i ha recordat que el Govern ha multiplicat per quatre les ajudes a l’esport femení.

El president Aragonès, la consellera Vilagrà i Aleix Villatoro, director del Consell Català de l'Esport.
El president Aragonès, la consellera Vilagrà i Aleix Villatoro, director del Consell Català de l'Esport.
{"name":"2022/07/26/20/13/2266412d-7291-4196-86f5-9e897699a0c8.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":148132}

A l’acte hi ha intervingut Laia Juan Tortajada, jugadora de l’Hoquei Club Palau de Plegamans; Javier Quiles Torrebadella, campió de la Lliga Nacional de Rugbi, esport adaptat del Barcelona Universitari Club; i Jessica Vall Montero, nadadora olímpica del Club de Natació Sant Andreu.

La recepció ha agrupat tots els clubs que, aquesta temporada, han guanyat les màximes competicions de les seves disciplines, tant en l'àmbit estatal, com internacional (europees o mundials). Uns triomfs de 53 equips que han permès projectar Catalunya a tot el món i, alhora, han demostrat el talent català en diferents disciplines esportives.

La recepció també ha volgut posar en valor la territorialitat de l'esport a Catalunya. Així ho demostra la quantitat de clubs que han assistit a l'acte d'arreu del país.

2  

Imatges

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, durant l'acte de reconeixement a esportistes federats d'alt nivell.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, durant l'acte de reconeixement a esportistes federats d'alt nivell. 70480

El president Aragonès durant la seva intervenció a l'acte.

El president Aragonès durant la seva intervenció a l'acte. 45882

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia