Drets Socials

Drets Socials

La Xanascat incorpora l'eix d'Educació Emocional en les seves activitats de lleure d'estiu

query_builder   28 juliol 2022 18:23

event_note Nota de premsa

La Xanascat incorpora l'eix d'Educació Emocional en les seves activitats de lleure d'estiu

El secretari d'Infància, Adolescència i Joventut visita un taller sobre educació emocional durant unes estades de lleure a l’alberg de Cabrera de Mar



Drets Socials{"name":"2022/07/28/18/21/88619ece-e931-4b7d-9a18-ddfb8b7e9196.jpeg","author":"Drets Social","type":"0","location":"0","weight":165364}

El secretari d'Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, ha visitat avui a l’Alberg de Cabrera de Mar, les estades de ciència i enginy de ‘l’Estiu és teu’, que porten a terme un dels tallers sorgits de la incorporació de l’eix d’Educació Emocional que s’inicia enguany dins de les activitats de ‘l’Estiu és teu’ celebrades a la Xarxa Jove d'Albergs de Catalunya (XANASCAT).


Durant la visita, Alexis Serra ha explicat que “després de dos anys de pandèmia hem cregut que calia incorporar l’Eix transversal d’Educació Emocional progressivament a les activitats de la Xanascat i fer-ho amb mirada de futur.”


Per assolir aquest nou eix, s’ha coordinat un MOOC (Massive Online Open Course) amb el Centre d’Estudis de Fundesplai.

Aquestes formacions, a part d’una intervenció directa sobre les persones participants, incorporen com a element de treball una formació que permet identificar moments claus en una estada per als infants, adolescents i joves participants, amb alguns recursos per poder treballar millor la detecció o prevenció de les emocions que es poden produir.


En el marc de l’acord, s’ha fet una formació per a 50 monitors i monitores de manera gratuïta. Paral·lelament a aquesta formació, es duen a terme accions d’aquest eix transversal, i es prioritza que, en l’equip de dirigents, hi hagi monitors o monitores que estiguin fent el curs d’educació emocional.

Drets Socials{"name":"2022/07/28/18/21/e9b24e02-fc89-4c6d-a911-f48828ba9f0a.jpeg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":232235}


Avui ,s’ha celebrat la segona de les activitats d’introducció al món emocional, amb un grup de joves de 13 a 16 anys de les estades a l’alberg de Cabrera de Mar, on han parlat sobre què és una emoció i han fet dinàmiques i jocs sobre les emocions bàsiques per fomentar la consciència emocional. Aquesta activitat també es va dur a terme, el passat dimarts 26 de juliol, a les estades d’anglès, francès i alemany a l’Alberg de Vic. Aquests tallers tenen per objectiu vetllar per l’educació emocional dels joves i infants participants en alguns torns de ‘l’Estiu és teu’.



El secretari d'Infància, Adolescència i Joventut també ha explicat que ”el projecte té la voluntat de dissenyar i desenvolupar bones pràctiques en la detecció, expressió, validació i autoregulació de les emocions, tant a nivell individual com a nivell grupal, de col·lectivitat de les persones usuàries de la Xanascat”.


El director general de Joventut, Àlex Sastre, i la directora general de l'Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, també han assistit a la trobada a Cabrera de Mar.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia