Acció Exterior i Unió Europea

Imatge de recurs

Cooperació

S'obre la convocatòria de subvencions a programes concertats de desenvolupament i d'educació per al desenvolupament 2022-2024

query_builder   29 juliol 2022 16:17

event_note Nota de premsa

Cooperació

S'obre la convocatòria de subvencions a programes concertats de desenvolupament i d'educació per al desenvolupament 2022-2024

La convocatòria, dotada amb 27.145.500 euros, restarà oberta fins al 14 de setembre de 2022. Amb la dotació més alta dels darrers anys, el Govern referma el compromís amb la política pública de cooperació al desenvolupament.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha fet pública aquest mes de juliol la resolució per la qual s'obre la convocatòria de subvencions a programes concertats de desenvolupament i d'educació per al desenvolupament per als exercicis 2022 a 2024, gestionada per l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

La publicació obre el termini, a comptar a partir del 22 de juliol, per a presentar propostes a la línia 1, de suport a programes de desenvolupament, i la línia 2, de suport a programes d'educació per al desenvolupament. El termini acaba el 14 de setembre de 2022.

La convocatòria compta amb un pressupost de 27.145.500 euros, una dotació que es reparteix entre 14,9 milions d’euros l’any 2022, 10,8 milions d’euros el 2023, i 1,3 milions d’euros el 2024.

El director general de Cooperació al Desenvolupament, Josep Desquens, explica que aquest instrument, sumat a la convocatòria de projectes anuals també publicada aquest mes de juliol, “eleva el compromís del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert amb la política de cooperació en més de 42 milions d’euros, que permetran un suport molt significatiu a les iniciatives dels actors de la cooperació al desenvolupament de Catalunya”. L’instrument donarà suport a “desenes de programes amb un fort caràcter transformador davant els reptes globals actuals”.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és donar suport a programes concertats pluriennals, impulsats per organitzacions no governamentals de desenvolupament Catalunya i per universitats públiques catalanes i centres de recerca públics catalans adscrits.

Les entitats que es vulguin acollir a aquesta convocatòria han de presentar un avantprograma d'actuació que, en el cas de ser seleccionat, servirà de base per a la posterior definició d'un programa concertat entre l'ACCD i l'entitat. En aquest procés de concertació es vetllarà per incrementar el valor afegit de Catalunya, potenciant especialment les col·laboracions amb els departaments de la Generalitat.

Línia 1: programes de desenvolupament

La línia 1 de la convocatòria, dotada amb 19 milions d’euros, anirà destinada a iniciatives que compleixin, com a mínim, una de les prioritats fixades en els objectius estratègics de desenvolupament establerts al Pla director de cooperació al desenvolupament 2019-2022.

Caldrà que es portin a terme en algun dels països prioritaris següents: Bolívia, Colòmbia, Equador, Gàmbia, Guatemala, Marroc, Moçambic, Nicaragua, Palestina, Sàhara Occidental (població sahrauí), El Salvador, Senegal, Tunísia i el Kurdistan.

També es podran presentar programes a la regió mesoamericana (Guatemala, Hondures, El Salvador, Nicaragua i Chiapas, Mèxic), sempre que incloguin algun dels països prioritaris esmentats en el paràgraf anterior.

Línia 2: programes d’educació per al desenvolupament

La línia 2, dotada amb 8,1 milions d’euros, dona suport a projectes d’educació per al desenvolupament que vinculin els fenòmens locals amb els globals; que integrin l’enfocament de gènere i basat en drets humans; que responguin als objectius estratègics prioritzats del Pla director en actuacions d'EpD, i que contribueixin a millorar la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19.

Consulteu tota la informació necessària i accediu al tràmit a l'apartat especial de la convocatòria de programes 2022-2024.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia