Drets Socials

Bànner dels 40 anys dels Premis Civisme

La Generalitat de Catalunya convoca els Premis de Civisme 2022

query_builder   1 agost 2022 10:19

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya convoca els Premis de Civisme 2022

  1. Amb una dotació global de 30.000 euros, aquests guardons destaquen treballs, accions, entitats i persones que, des d'àmbits professionals i edats diverses, aborden el civisme o proposen reflexions i millores socials
  2. Amb motiu del 40è aniversari de la convocatòria del certamen, se n’han revisat les categories i s’ha creat una imatge gràfica
  3. S’hi poden presentar candidatures fins al 17 d’octubre

El Departament de Drets Socials ha convocat una nova edició dels Premis de Civisme. La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària impulsa aquests guardons amb l'objectiu d'estimular, des d'àmbits i edats ben diferents, reflexions sobre el civisme i actuacions de millora en l'entorn. El certamen, que enguany arriba a la 40a edició, té l'antecedent històric en el Premi Prat de la Riba, que la Generalitat de Catalunya va instituir l'any 1935 per guardonar el millor llibre sobre formació i educació cívica.

Bànner dels 40 anys dels Premis Civisme{"name":"2022/08/01/10/16/14113b89-64a3-40c9-a931-76818443d150.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":55807}


Els Premis de Civisme es van convocar per primer cop l’any 1982. Amb motiu del 40è aniversari, s’ha estrenat una nova imatge i s’han revisat les categories que en formen part per donar un nou impuls al certamen. En aquest sentit, s’han reduït les modalitats, de manera que els guardons engloben els premis següents:

  1. 40è Premi de Civisme Serra i Moret, que premia obres i els treballs en llengua catalana que tractin del civisme, en qualsevol de les seves vessants, en les categories d’assaig i treball pedagògic, dotada amb un premi de 3.000 euros cadascuna.
  2. 36è Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil, que fomenta en el jovent els valors de la responsabilitat, la capacitat associativa, l'esperit de servei i el compromís vers la societat, l'amor i el respecte per la natura. Inclou dues categories: treball en favor de les persones i millora de l’entorn natural, amb un premi de 3.000 euros per cada modalitat
  3. 27è Premis de Civisme als mitjans de comunicació, que enguany inclou només un guardó dotat amb 6.000 euros al qual poden optar els treballs que hagin destacat pel tractament del civisme i els valors i que hagin exercit un impacte social, ja siguin produccions televisives o radiofòniques, per a premsa escrita o Internet.
  4. 7è Premi de Civisme a la innovació. Aquest guardó té l'objectiu de premiar les accions que, un cop posades en pràctica, hagin suposat una innovació en la millora del civisme i la convivència, tant d'un col·lectiu específic com del conjunt de la societat. El projecte guanyador rebrà un premi de 6.000 euros.
  5. 1r Premi de Civisme a la virtut civil i la cohesió social, dotat amb 6.000 euros, vol reconèixer persones o organitzacions que destaquin per l’excel·lència de la seva tasca i trajectòria cívica i per actuacions que afavoreixin la cohesió social i de servei al país, sobretot dels col·lectius que són susceptibles de patir discriminacions.

En conjunt, els premis tenen una dotació de 30.000 euros i el tràmit per presentar candidatures en l’edició de 2022 restarà actiu des del 2 d’agost finsal 17d’octubre. Per a més informació, podeu consultar les bases d’aquesta convocatòria en aquest enllaç.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia