Territori

Mini

Territori i la Diputació de Lleida milloraran la connectivitat interna a les Garrigues

query_builder   1 agost 2022 13:30

event_note Nota de premsa

Territori i la Diputació de Lleida milloraran la connectivitat interna a les Garrigues

  1. S’adequarà el camí entre Torrebesses i Castelldans per incorporar-lo a la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat
  2. També s’actuarà sobre el ferm i altres elements per millorar les condicions de circulació a la C-233 entre la Granadella i Castelldans i al camí entre Bellaguarda i els Torms
  3. El secretari de Territori i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, presenten l’acord entre ambdues institucions davant les alcaldies al Consell Comarcal de les Garrigues


Imatge de la presentació{"name":"2022/08/01/13/08/13a3d7fc-3917-48fa-9fb4-8f948228b29b.jpeg","author":"VPD","type":"0","location":"0","weight":2812780}


El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, la Diputació de Lleida i diversos municipis de les Garrigues han acordat avui, després d’una reunió al Consell Comarcal, un full de ruta per a la millora de la connectivitat viària de la comarca. Aquest acord es traduirà en un conjunt d’actuacions que finançaran la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya, i en la modificació de la classificació i el traspàs de la titularitat d’algunes vies.

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, i els alcaldes i alcaldesses de diversos municipis de la comarca, han presentat aquest full de ruta que abasta,en concret, un tram de la C-233 i els camins de Torrebesses a Castelldans i de Bellaguarda als Torms, unes vies que estructuren la mobilitat en aquest àmbit.

  1. C-233: La carretera C-233, entre Flix i Bellpuig (Urgell), estructura longitudinalment una part de la mobilitat viària entre la Ribera d’Ebre, les Garrigues i l’Urgell, connecta els nuclis de població per on transcorre amb la xarxa bàsica i recull les carreteres locals i comarcals que hi conflueixen. Tot i formar part de la xarxa comarcal de carreteres, té al seu pas per les Garrigues una funcionalitat més de caràcter local; a més, presenta un tram especialment sinuós entre la Granadella i el Soleràs.
  2. Camí de Torrebesses a Castelldans: Té una longitud de 15,5 quilòmetres i també transcorre pels municipis de Granyena de les Garrigues i el Cogul. Compta amb un traçat més suau que l’anterior.
  3. Camí entre Bellaguarda i els Torms: Connecta també la C-233 amb la C-242 i té una longitud de prop d’11 quilòmetres.

Per adequar aquestes vies a la seva funcionalitat i millorar la mobilitat interna de les Garrigues, es duran a terme les actuacions següents:

  1. Transformació del camí de Torrebesses a Castelldans: Territori redactarà el projecte i executarà les obres necessàries per adequar el camí de Torrebesses a Castelldans; les principals millores consistiran en l’eixamplament del vial, que actualment té una amplada de 5 metres. Així mateix, es renovarà el ferm i s’adequarà el sistema de drenatge de la carretera i la senyalització vertical i horitzontal. En paral·lel, portarà a terme la tramitació necessària per modificar la classificació d’aquest camí i integrar-la en la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat.
  2. Posada al dia de la C-233: Territori redactarà el projecte i executarà les obres per millorar el ferm i el revestiment de cunetes de la C-233 en el tram entre la Granadella i el Soleràs.
  3. Millores al camí entre els Torms i Bellaguarda: La Diputació de Lleida redactarà el projecte per a la millora del ferm i d’altres elements funcionals, i n’executarà les obres.

Totes aquestes actuacions seran recollides en un conveni que en concretarà els terminis i el finançament, que serà assumit íntegrament per la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

El full de ruta ha rebut l’aval de les alcaldies en la reunió celebrada al Saló de Plens del Consell Comarcal de les Garrigues. El secretari de Mobilitat, Isidre Gavín, ha estat acompanyat peldelegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé; la directora dels Serveis Territorials de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Dolors Tella, i el cap dels Serveis Territorials de Carreteres de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Lluís Lacruz.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha estat acompanyat pel vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert; el diputat de Serveis Tècnics, Marc Baró, i el director de Serveis Tècnics, Joan Albert Mas.

A més del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, han participat en la trobada la vicepresidenta comarcal i regidora de Castelldans, M. Rosa Solé; el vicepresident i alcalde de Bellaguarda, Olegari Alberich; el vicepresident i alcalde dels Torms, Josep Bardia; la consellera comarcal i alcaldessa del Cogul, Anna Torres; el conseller comarcal i alcalde de l’Espluga Calba, Josep Cunillera; l’alcalde del Soleràs, Jordi Sarlé; l’alcalde de Granyena de les Garrigues, Francesc Josep Esquerda; l’alcaldessa de la Granadella, Atzara Noguera; l’alcalde de Torrebesses, Mario Urrea; la consellera comarcal i regidora de la Granadella, Elena Llauradó; el conseller comarcal i regidor de l’Albagés, Joan Leiva, i els consellers comarcals i regidors d’Arbeca Francesc Roset i Joan Miquel Simó.

1  

Imatges

Imatge

Imatge 2812780

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia