Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la creació d¿una delegació al Brasil

El Govern aprova la creació d'una delegació al Brasil

query_builder   2 agost 2022 14:42

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació d'una delegació al Brasil

  1. La Delegació del Govern a l’Europa Central incorpora Eslovènia al seu àmbit d’actuació, i les delegacions als Estats Units i a Tunísia canvien de nom

El Govern, a petició del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, ha aprovat modificar el Decret 95/2022, de 10 de maig, que regula la xarxa de delegacions a l’exterior. Concretament, s’aprova la creació de la Delegació al Brasil; Eslovènia deixa de pertànyer a l’àmbit d’influència de la Delegació al Sud-est d’Europa i s’incorpora a la Delegació a l’Europa Central, i s’oficialitzen els canvis de denominació de la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica i de la Delegació del Govern als Estats Units i al Canadà.

La modificació del Decret fa oficial la creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Brasil. Tindrà la seu a la ciutat de Brasília, i la seva tasca serà facilitar la representació institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya a la República Federativa del Brasil en relació amb les matèries que són competència de la Generalitat o d’interès per a Catalunya.

D’aquesta manera, el Govern renova l’aposta per una presència institucional a l’Amèrica Llatina amb la creació d’una delegació en un país clau en la regió (és el motor econòmic de l’Amèrica del Sud) i d’especial interès per a Catalunya pels vincles existents i potencials.

La Delegació a Europa Central incorpora Eslovènia

El Govern també ha aprovat modificar l’àmbit d’actuació de les delegacions ja existents, concretament pel que fa a Eslovènia, un país fins ara assignat a la Delegació al Sud-est d’Europa, que des d’aquest dimarts s’atribuirà a la Delegació a Europa Central. Amb aquest canvi es reforça la coherència dels mandats de les delegacions del Govern a Europa Central i al Sud-est d’Europa, adaptant-los a les particularitats dels territoris que els componen.

A partir d’ara, la Delegació a Europa Central representarà institucionalment el Govern de la Generalitat a Àustria, Eslovàquia, Eslovènia, Hongria, Liechtenstein, Polònia i la República Txeca. Pel que fa a la Delegació al Sud-est d’Europa, el seu àmbit d’actuació inclourà Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Montenegro, Romania i Sèrbia.

Dues delegacions canvien de nom

A més, al decret s’introdueixen modificacions en les denominacions de dues delegacions per adequar-les als seus mandats mitjançant expressions geogràfiques més adients. D’una banda, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tunísia passa a denominar-se Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Nord d’Àfrica. Amb seu a Tunis, el seu àmbit d’actuació continua sent Tunísia, Algèria i el Marroc.

En darrer lloc, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units d’Amèrica passa a anomenar-se Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units i al Canadà. Amb seu a la ciutat de Washington, facilita la representació institucional del Govern als Estats Units d’Amèrica i també al Canadà.

`