Cultura

Mireia Mestre Campà, designada directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC)

query_builder   2 agost 2022 17:00

event_note Nota de premsa

Mireia Mestre Campà, designada directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC)

  1. La Comissió de valoració ha estat integrada per membres del Departament de Cultura i assessors externs especialistes en conservació i restauració de béns mobles i gestió del patrimoni cultural
  2. Mireia Mestre ha obtingut la màxima puntuació entre els34 candidats que van presentar la documentació requerida



L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura ha conclòs el procés de selecció de la plaça de direcció del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC).

Mireia Mestre Campà ha estat seleccionada per una comissió de valoració integrada per membres de la Generalitat de Catalunya i altres assessors especialistes en conservació i restauració de béns mobles i gestió del patrimoni cultural.

Al concurs públic, que es va obrir el dia 2 de maig de 2022 i va finalitzar el dia 26 de juliol, s’hi van presentar un total de 34 candidatures de les quals en va destacar l’alt nivell. Del total de candidatures es van seleccionar cinc finalistes d’entre els quals en va sortir designada Mireia Mestre. Els candidats han hagut d’acreditar experiència laboral en la gestió d’equipaments culturals, en conservació i restauració de béns culturals i en el desenvolupament d’innovació i recerca aplicada a la conservació i restauració de béns culturals. També tenir els coneixements necessaris sobre conservació i restauració de béns mobles i elements històrics, arqueològics i artístics integrats en béns mobles, en gestió d’institucions culturals i en patrimoni cultural.


Trajectòria de Mireia Mestre Campà

Mireia Mestre és Llicenciada en Geografia i Història (especialitat Història de l’Art) i en Belles Arts (especialitat Conservació-Restauració) per la Universitat de Barcelona i Màster en Museologia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Del 1989 al 2001 va treballar com a tècnica superior conservadora de béns culturals a la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, primerament al Servei de Restauració de Béns Mobles i posteriorment al Servei de Museus. L’any 2002 va guanyar la plaça de funcionària com a conservadora de museus a la mateixa Direcció General. Des del 2006 és Cap de l’Àrea de Restauració i Conservació Preventiva del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Durant uns anys va impartir l’assignatura de conservació preventiva com a professora associada a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i, des del Museu Nacional d’Art de Catalunya, ha participat com a docent al Màster Oficial en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Mestre ha participat en nombroses publicacions, congressos, seminaris i conferències de l’àmbit de la restauració i la conservació de béns mobles i la museografia i ha impartit cursos a diverses universitats i institucions. Del 2013 al 2017 va ser presidenta de l’Associació Professional de Conservadors-Restauradors de Catalunya.

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) és gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i és l’organisme responsable de la conservació–restauració del patrimoni cultural moble català. Creat el 1980, a seva missió és definir i executar les polítiques de protecció, conservació, recerca i restauració del patrimoni cultural moble i dels elements decoratius que formen part del patrimoni immoble de Catalunya.



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia