Cultura

Dues produccions catalanes al Festival de cinema de Locarno

query_builder   3 agost 2022 10:00

event_note Nota de premsa

Dues produccions catalanes al Festival de cinema de Locarno

  1. El film ‘Matadero’, de Santiago Fillol, i el curtmetratge ‘Castells’, de Blanca Camell, participaran a la 75a edició d’aquest festival de cinema d’autor

La 75a edició del Festival de Locarno, una de les cites imprescindibles del cinema d’autor a escala mundial, se celebra del 3 al 13 d’agost a la ciutat suïssa que duu el nom del festival. El certamen recupera el format prepandèmic de projeccions obertes a tots els públics i comptarà amb dues produccions catalanes: el film Matadero de Santiago Fillol i el curtmetratge Castells de Blanca Camell. Ambdues produccions compten amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)a través de Catalan Films, la marca d’internacionalització del cinema català.

Matadero està ambientat als anys setanta i parla d’un cineasta nord-americà que documenta un aixecament popular de treballadors del camp a l’Argentina. El film, dirigit per Santiago Fillol (Magoya Films, El Viaje Films, 4A4 Productions, Nina Produccions, Prisma Cine), competirà a la secció Concorso Cineasti del presente, dedicada a estrenes mundials d'òperes primes i segones obres de directors/es emergents.

D’altra banda, el curtmetratge Castells, de Blanca Camell (Barberousse Films, Volta Producción, La Aventura Cine) explica la història de la Lara que, després de separar-se, torna a Barcelona on els amics i els tradicionals castells modificaran els seus somnis i desitjos. Castells competirà a la secció Pardi di domani: Concorso internazionale, en què participen directors/es emergents d'arreu del món. A més, el curtmetratge també és elegible com a candidat de curtmetratge de Locarno als European Film Awards.

La selecció d’aquests dos films al Festival de Locarno mostra l'aposta del certamen pel cinema català després que Sis dies corrents, de Neus Ballús (Distinto Films, El Kinògraf) competís l’any passat a la Secció Oficial.

Enguany, el Festival de Locarno acull més de 200 pel·lícules i curtmetratges, entre ells, 105 estrenes mundials i 3 internacionals. En total, 11 seccions diferents, 3 de les quals competitives, que destaquen pel nombre d’òperes primes i segons treballs fets per directors joves.
`