Mossos d'Esquadra

Un Mosso d'Esquadra fora de servei i un agent de la Policia Nacional salven la vida a un ciutadà que havia patit un infart mentre renovava el DNI

query_builder   5 agost 2022 14:15

event_note Nota de premsa

Un Mosso d'Esquadra fora de servei i un agent de la Policia Nacional salven la vida a un ciutadà que havia patit un infart mentre renovava el DNI

· Sense la ràpida i coordinada actuació dels policies i el personal administratiu de les instal·lacions, i en particular la correcta utilització del desfibril·lador, l’home no hauria pogut remuntar l’aturada cardiorespiratòria i hagués mort

Un agent de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra fora de servei en col·laboració amb agents de la Brigada de Seguridad y Protección de la Comisaría provincial de Barcelona i personal administratiu de l’Oficina de Documentació ubicada a Plaça Espanya, a les dependències compartides amb la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Eixample, van assistir un home que havia patit un infart mentre renovava el seu document d’identitat.

El passat 14 de juny, un caporal de la Brigada Mòbil fora de servei es trobava a les dependències de la Policia Nacional ubicades a Plaça Espanya, dependències compartides amb la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Eixample, per tal de renovar el passaport de les seves filles.

Instants després, va veure com un home que es trobava també a l’Oficina de Documentació renovant el DNI es va desplomar. El caporal, juntament amb un agent de la Policia Nacional que es trobava de servei i una funcionaria de la mateixa Oficina de Documentació, van acostar-s’hi ja que semblava que no respirava ni responia a cap estímul. Un cop van realitzar un examen més acurat, van poder comprovar que tenia pols feble i una respiració molt fluixa, el van posar en posició de seguretat, i van sol·licitar que els portessin el Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA), que es trobava a la recepció de la comissaria d’Eixample.

Mentre esperaven el desfibril·lador l’home va deixar de respirar

De manera urgent i molt coordinada, mentre l’agent de Policia Nacional s’encarregava d’obrir les vies respiratòries per permetre el pas d’aire, el caporal va iniciar les maniobres de reanimació cardiopulmonar.

Pocs segons després, l’agent de Mossos que es trobava a la porta de la comissaria va arribar amb el DEA, i altra vegada coordinant-se, van aplicar-li descàrregues fins que l’home va recuperar el pols. Dos agents de Mossos d’Esquadra van rellevar els dos policies realitzant les maniobres RCP fins a l’arribada del sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que es va encarregar de assistir-lo en un primer moment, i traslladar-lo a un centre hospitalari.

En Vicente és operat d’urgència amb èxit

El mateix dia catorze, en Vicente de 75 anys, va ser intervingut d’urgència a un centre hospitalari amb èxit. Dos dies més tard, el departament de cardiologia d’aquest centre hospitalari va informar als Mossos d’Esquadra que en Vicente es trobava en fase de recuperació i que, aparentment, no patiria cap seqüela relacionada amb l’aturada cardiorespiratòria.

També va aprofitar per felicitar als policies per la ràpida i coordinada actuació, i en particular per la correcta utilització del DEA, ja que sinó, en Vicente no hauria pogut remuntar l’aturada cardiorespiratòria i hagués mort.


Formació continuada en primers auxilis

Tant els Mossos d’Esquadra, des que superen la primera fase d’oposició i accedeixen a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, com els agents de Policia Nacional a l’Escola Nacional de Policia d’Àvila, reben formació en matèria sanitària, centrada en la primera atenció a ciutadans i ciutadanes que han patit accidents o afeccions fins a l’arribada dels serveis d’emergències.

A banda, des de la implantació dels Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA), que ja es troben tant a dependències policials com als vehicles oficials, tots els agents reben formació també en l’ús d’aquests dispositius.

En concret, i referit als membres de la Brigada Mòbil, en el marc de la seva formació reben també actualitzacions periòdiques en aquest àmbit, que permeten dotar-los d’eines per a realitzar assistències que, com en aquest cas, salven vides.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 5 d’agost de 2022

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia