Agents Rurals

Pla Alfa per al 12 d'agost 2022

Demà s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 44 municipis de 6 comarques

query_builder   11 agost 2022 14:51

event_note Nota de premsa

Demà s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 44 municipis de 6 comarques

Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions davant l’extrem perill d’incendi forestal a les comarques del sud de Lleida i a l'interior de Tarragona

Es tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant

Davant l’increment del perill d’incendi forestal, demà, dia 12 d’agost a les 00.00 hores, s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim del pla operatiu, a 44 municipis de 6 comarques:

Garrigues- 6 municipis

Noguera- 9 municipis

Priorat- 14 municipis

Ribera d'Ebre- 5 municipis

Segrià- 6 municipis

Terra alta- 4 municipis

Els Agents Rurals també tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant, a Tarragona.

Es demana a la ciutadania extremar les precaucions davant aquest episodi de perill extrem d’incendi, que previsiblement pot arribar al seu punt crític el proper dissabte i allargar-se fins diumenge.

L’episodi està motivat per un increment de la temperatura i un descens de les humitats relatives especialment a les comarques de l’interior de Tarragona i a les comarques lleidatanes del Segrià, Noguera i Garrigues.

Pla Alfa dia 12 agost 2022{"name":"2022/08/11/14/17/48bcb4b1-23a5-49f4-8a29-72e652d3e36e.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":563525}

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal, així com també queden aturats els treballs forestals i la caça en els municipis afectats. En aquest sentit s’han suspès 863 autoritzacions que havien estat concedides per demà divendres 12 d'agost.

Per altra banda avui hi ha 23 comarques en nivell 2 de Pla Alfa. Aquest nivell significa que hi ha per perill alt o molt alt d'incendi forestal.

El cos d’Agents Rurals recorda que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències, accidents o inclús per intencionalitat. I demana tenir present que està totalment prohibit fer foc de qualsevol tipus en zones forestals i el seu entorn, així com llençar burilles des del vehicle.

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el mapa del Pla Alfa en funció de les activitats humanes a l'entorn de les zones forestals i del mapa de perill d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en fase de Prealerta el Pla d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT i fa una crida a la ciutadania perquè extremi les precaucions per no incrementar el risc d'incendi forestal davant l'avís de calor i l'increment de risc d'incendi especialment demà divendres i dissabte.

• No llencis burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.

• No llencis coets o petards en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc ni a menys de 500 metres de zones boscoses.

• No utilitzis barbacoes que no estiguin autoritzades. Aquestes han de ser d'obra i amb mataguspires.

• Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l'abocador o triturar-los, i en faran compost.

• No deixis mai escombraries ni deixalles al bosc.

• Si vas al medi natural amb vehicle particular, aparca bé, sense envair camins i pistes. Cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. S’ha d’aparcar als espais habilitats, i sempre fora de les finques particulars. Respecta els senyals de tancament que hi pugui haver.

Trobareu tots els consells al web interior.gencat.cat/incendisforestals

Si detecteu una columna de fum truqueu immediatament al telèfon d'emergències 112.

Si us trobeu en una situació d’emergència per incendi forestal, seguiu les instruccions de les autoritats i feu seguiment de l’evolució de l’incendi als mitjans de comunicació i a les xarxes socials oficials @emergenciescat @112 @bomberscat @transit @agentsruralscat

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia