Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural instal·la tres bombes d'urgència per donar servei als regants de Riudecanyes

query_builder   11 agost 2022 17:05

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural instal·la tres bombes d'urgència per donar servei als regants de Riudecanyes

Aquesta infraestructura permetrà mobilitzar 1hm3 d’aigua que permetrà regar unes 3.800 hectàrees d’avellana i olivera

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha començat a instal·lar tres bombes al pantà de Riudecanyes per donar servei als regadius de la zona. Es tracta d’una solució d’urgència davant la impossibilitat de portar a terme el transvasament des del pantà del Siurana per la seva situació crítica. Amb aquesta solució es disposarà d’1 hm3 d’aigua que quedava immobilitzat al pantà del Baix Camp.

Aquesta infraestructura permetrà treure aquella aigua del pantà que ja no pot sortir per trobar-se per sota la cota de les canonades de distribució que porten l’aigua cap els canals de reg. Les bombes es disposaran a uns 5 metres per damunt del fons del pantà i aniran connectades a canonades que pujaran pel parament intern de la presa, travessaran la part superior i baixaran per la zona exterior fins al canal de distribució d’aigua de la xarxa de reg de la Comunitat de Regants de Riudecanyes.

Amb la instal·lació de les bombes es podrà donar servei a 3.802 hectàrees de cultiu d’oliveres i avellaners, principalment. La infraestructura estarà operativa a partir del dilluns i es mantindrà activa fins al setembre, mentre s’estudien altres alternatives més definitives com la utilització d’aigua regenerada per a usos agrícoles, tal i com es va plantejar en la darrera Taula del Siurana.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural destina a aquestes obres d’urgència 123.874 euros.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia