Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Verges (Baix Empordà) com a presumpte autor d¿un d¿homicidi

Els Mossos d'Esquadra ressolen un assalt a un domicili del barri de la Verneda de Barcelona relacionat amb un deute per tràfic de drogues i detenen dos dels autors

query_builder   13 agost 2022 20:21

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra ressolen un assalt a un domicili del barri de la Verneda de Barcelona relacionat amb un deute per tràfic de drogues i detenen dos dels autors

· Els dos investigats van accedir per la força al domicili armats amb un ganivet de grans dimensions i van amenaçar els residents, reclamant-los un suposat deute de 2.000 euros

. La principal hipòtesi dels investigadors és que tant víctimes com autors, que es coneixien prèviament, haurien tingut en el passat algun tipus d’acord comercial relacionat amb el tràfic de drogues

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona han detingut dues persones, un home i una dona, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència i intimidació, extorsió i contra la salut pública en la modalitat de tràfic de drogues.

Un robatori violent relacionat amb el tràfic de drogues

La investigació es va iniciar l’1 de setembre quan els Mossos d’esquadra van tenir coneixement d’un robatori violent en un domicili del barri de la Verneda de Barcelona. Dos homes van irrompre violentament a l’habitatge on hi vivien dues persones, els van intimidar amb un ganivet de grans dimensions i els van amenaçar, reclamant-los un suposat deute de 2.000 euros. Els assaltants es van endur dos telèfons mòbils, una cartera amb diners i documentació, i altres objectes.

A mesura que avançava la investigació, els agents van concloure que el robatori violent el van dur a terme quatre persones: dues d’elles van ser les que van accedir al pis, una altra encarregada de fer tasques de vigilància al replà i una última, que es trobava a la porta de l‘immoble per controlar el carrer i assegurar la fugida.

Els agents van aconseguir identificar el principal responsable de la extorsió, un home que ja coneixia a les víctimes, i amb el que presumptament l’any 2019 haurien contret un deute de 3000 euros relacionat amb marihuana. En aquest sentit, la principal hipòtesi dels investigadors és que tant víctimes com autors haurien tingut en el passat algun tipus d’acord comercial relacionat amb el tràfic de drogues.

Un cop identificat el principal responsable, a qui li constaven una quinzena d’antecedents policials principalment per altres robatoris violents i robatoris amb força, els investigadors van relacionar-lo amb dues persones més. En concret es tractava de la mare de l’investigat i un altre home, també implicat en el robatori.

Aquestes tres persones presumptament centraven la seva activitat delictiva en cometre robatoris violents a pisos, dels quals s’enduien principalment diners i diferents tipus de drogues, principalment marihuana i cocaïna, per traficar posteriorment amb elles. Cal remarcar que, mentre van durar la investigació, els membres del grup prenien moltes mesures de seguretat per evitar l’acció investigadora de la policia.

Explotació de la investigació

Un cop identificats els presumptes autors, els investigadors van posar en marxa un dispositiu de localització el 15 de novembre que va finalitzar amb la detenció a Canet de Mar i Badalona de dos dels tres investigats, i dues entrades i escorcolls als seus domicilis, on es va intervenir un revòlver, un matxet de grans dimensions, petites quantitats de cocaïna i estris de pesatge i distribució. En el moment de la detenció, a un dels arrestats se l’hi va localitzar un dels mòbils sostrets durant el robatori violent.

Els arrestats van passar a disposició judicial el 17 de novembre i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per als dos detinguts.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia