Empresa i Treball

El Departament d¿Empresa i Treball destina 4M d¿euros per a persones refugiades d¿Ucraïna

El Departament d'Empresa i Treball destina 4 milions d'euros a promoure l'accés al món laboral de les persones refugiades d'Ucraïna

query_builder   16 agost 2022 12:30

event_note Nota de premsa

El Departament d'Empresa i Treball destina 4 milions d'euros a promoure l'accés al món laboral de les persones refugiades d'Ucraïna

  1. Es tracta d’una convocatòria extraordinària impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya per donar resposta a les conseqüències de la guerra a Ucraïna
  2. Les persones inscrites al programa tindran un contracte laboral d’una durada d’entre 6 i 12 mesos així com acompanyament a la inserció i manteniment de la feina

El Departament d’Empresa i Treball, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), engegarà una línia extraordinària d’ajuts a les persones refugiades d’Ucraïna a través del Programa Treball i Formació. Una acció que té com a objectiu facilitar l’accés al món laboral de les persones ucraïneses refugiades a Catalunya, així com augmentar les seves competències professionals i idiomàtiques. Per fer-ho possible, s’hi destinaran 4 milions d’euros i es calcula que s’hi puguin beneficiar fins a 130 persones.

A través del programa es realitzaran contractes amb una durada de 6 o de 12 mesos i podran ser a jornada completa o parcial. A més, durant la jornada laboral, se’ls donarà formació en català. Les persones contractades rebran un acompanyament que els permetrà una millor adaptació al lloc de treball i un reforç per millorar les seves competències.

Les persones beneficiàries seran aquelles que estiguin com a demandants d’ocupació i que se’ls hagi concedit la protecció temporal. Es prioritzaran els següents col·lectius:

  1. Persones amb familiars econòmicament a càrrec que convisquin a Catalunya en el mateix domicili.
  2. Persones en situació de monoparentalitat.
  3. Persones que estiguin allotjades en una família d’acollida o en habitatges oferts per les administracions públiques o la ciutadania.
  4. Persones majors de 45 anys.
  5. Dones que es trobin en alguna d’aquestes situacions: violència masclista, tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual, o dones que exerceixen el treball sexual.
  6. Persones que es trobin en situació de discriminació per la seva condició sexual o identitat de gènere.
  7. Persones amb diversitat funcional.

A la convocatòria s’hi podran presentar els ajuntaments, els consells comarcals, les entitats amb competència en matèria de polítiques actives d’ocupació així com les entitats sense ànim de lucre que actuïn a Catalunya. Les sol·licituds es podran presentar de l’1 al 23 de setembre, ambdós inclosos. L’execució del programa està previst que s’iniciï a principis de 2023.

Altres accions destinades a les persones del conflicte ucraïnès

El passat 6 de maig el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, va presentar un paquet de mesures especials per ajudar les persones d’Ucraïna refugiades a Catalunya. Una de les primeres accions engegades es va centrar en donar atenció i facilitar l’accés al món laboral les persones ucraïneses que arribaven a Catalunya. Per fer-ho possible, es va instal·lar un punt d’atenció d’emergència a la Fira de Barcelona. Durant els gairebé dos mesos que va estar operatiu s’hi van atendre 526 persones .

A més, es va habilitar un servei d’atenció en llengua ucraïnesa, per tal de facilitar la inscripció telefònica a les persones demandants d’ocupació.

Així mateix, a les oficines de treball del SOC s’han inscrit un total de 1.662 persones amb autorització de residència, que han pogut accedir a processos de selecció d’ofertes de treball així com a programes ocupacionals i serveis del SOC. Actualment, ja estan treballant 468 persones de les inscrites.

Una altra línia d’actuació ha estat la convocatòria del programa de subvencions per a la contractació de 30 persones refugiades en municipis de menys de 500 habitants de Catalunya (Programa Micromunicipis). Amb un pressupost de prop d’un milió d’euros, ara es troba en fase d’atorgament i es preveu que al mes de setembre, les persones seleccionades iniciïn el seu contracte laboral amb una durada de 12 mesos.

Amb la publicació d’aquesta convocatòria de Treball i Formació ja s’han posat en marxa totes les actuacions previstes.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia