Protecció Civil

Imatge de recurs Fi Alerta INUNCAT

Protecció Civil desactiva l'alerta de l'INUNCAT sense incidències greus

query_builder   16 agost 2022 14:26

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta de l'INUNCAT sense incidències greus

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla especial d'emergències per inundacions INUNCAT un cop finalitzat l'episodi de pluges intenses sense incidències importants, tot i l’avís per temps violent que ha afectat, avui dimarts al migdia, al Tarragonès, a l’Alt i el Baix Penedès i al Garraf.

El Pla queda en Prealerta per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que, avui i demà, encara es poden produir xàfecs localment intensos a gran part del territori.

Coincidint amb l’avís per temps violent, l'SMC ha informat que a l’estació meteorològica de Torredembarra, s'han enregistrat 30,2 l/m2 en 30 minuts.

A conseqüència de les darreres precipitacions intenses d’aquest migdia, el telèfon d’emergències CAT112 ha rebut una vuitantena de trucades, la majoria del Tarragonès i el Baix Camp.

Els Bombers de la Generalitat han atès 24 avisos relacionats amb aquest episodi de pluja. D’aquests avisos, només 5 han generat sortida, per un parell d’inundacions (una d’elles en un teatre de Reus), dos sanejaments de façana i la revisió d’un parell de vehicles que havien quedat atrapats sota un pont (El Vendrell), sense cap persona a l’interior. La resta d’avisos estaven relacionats amb petites inundacions de carrers i de locals, que s’han resolt un cop ha parat de ploure, sense que hagi estat necessària la intervenció dels Bombers.

Tot i la desactivació de l’Alerta del Pla INUNCAT, Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal seguir extremant les precaucions perquè encara hi ha previsió de precipitacions intenses.

Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions

Trobareu tots els consells per pluges al web interior.gencat.cat i podeu fer seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia