Agents Rurals

Pla Alfa del 18/08/2022

Demà s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 17 municipis de l'Alt Empordà, per l'entrada de vent de tramuntana

query_builder   17 agost 2022 17:42

event_note Nota de premsa

Demà s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 17 municipis de l'Alt Empordà, per l'entrada de vent de tramuntana

Es restringiran els accessos als espais naturals del cap de Creus i l’Albera

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal

Els Agents Rurals demanen a la ciutadania col·laboració en la prevenció i extremar les precaucions davant l’alt perill d’incendi forestal

Demà dia 18 d’agost a les 00.00 hores s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 17 municipis de l’Alt Empordà per un increment del perill d’incendi forestal al nord-est de Catalunya, motivat per l’entrada de vent de tramuntana. En concret, s’activa el nivell màxim previst pel Pla Alfa per perill extrem d’incendi forestal als municipis de: Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou , Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle.

A més, els Agents Rurals tancaran els accessos als espais naturals del cap de Creus i l’Albera. Aquesta mesura es pren per a l’autoprotecció de les persones i per evitar possibles ignicions. Cal recordar que 9 de cada 10 incendis forestals estan vinculats a l’activitat humana.

Es demana a la ciutadania extremar les precaucions davant el perill d’incendi. Durant l’episodi, el cos operatiu augmentarà la vigilància per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim previst, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal.En aquest sentit, s’han suspès un total de 88 activitats previstes per demà.

Els Agents Rurals recorden que està totalment prohibit fer foc i llençar pirotècnia en zones forestals i el seu entorn i demana que s’evitin les activitats de risc d’incendi al medi natural.

A banda de l’activació del nivell 3 de Pla Alfa a 17 municipis per perill extrem d’incendi forestal, demà vint comarques catalanes també estaran en nivell 2, per perill alt o molt alt d’incendi forestal.

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir.

Aquestes situacions es graduen en una escala de 4 nivells, de 0 a 3, per a cada comarca, essent 0 el nivell baix i 3 nivell extrem de perill d’incendi. L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el Pla Alfa en funció del perill de risc d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

1  

Imatges

Pla Alfa del 18/08/2022

Pla Alfa del 18/08/2022 141661

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia