• El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) dissenya un programa de Treball i Formació per incentivar les contractacions en aquest sector

• El programa busca la inserció laboral de persones majors de 45 anys formades en l’àmbit científic.

• S’hi destinaran gairebé 4M d’euros i es preveu la contractació de 86 persones


El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) obre la primera convocatòria per a la contractació de tècnics per a la gestió de projectes sostenibles en la recollida selectiva i/o d’autocompostatge, en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya. En total, s’hi destinen 3.764.800 euros i s’espera que hi puguin participar fins a 86 persones.

És la primera vegada que el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya col·labora amb l’Agència de Residus de Catalunya per dissenyar un programa dirigit a la inserció de persones majors de 45 anys que com a mínim faci sis mesos que estan inscrites com a demandants d’ocupació. Aquestes han d’estar en possessió d’una titulació científica universitària, o bé cicles formatius de grau mitjà o superior o certificats de professionalitat relacionats amb la branca científica.

Les persones seleccionades tindran un contracte laboral d’una durada de 12 mesos a jornada completa i se’ls oferirà formació transversal. Durant aquest període, executaran projectes que tenen com a objectiu contribuir al desenvolupament sostenible, l’ús eficient dels recursos i promoure l’economia circular, en l’àmbit dels residus.

Les entitats beneficiàries d’aquestes subvencions són les administracions locals de Catalunya o els seus organismes autònoms i entitats dependents d’aquestes, amb competència en matèria de polítiques actives. A més, aquestes entitats hauran de ser beneficiàries del finançament amb fons europeus Next Generation atorgats per l’Agència de Residus de Catalunya. S’hi podran presentar de l’1 i fins al 30 de setembre de 2022. Les execucions del programa hauran de finalitzar al febrer de 2024.