Direcció General de Comunicació

Universitats

Els estudiants de famílies monoparentals tindran la matrícula gratuïta a la universitat o en pagaran la meitat a partir del proper curs

query_builder   20 juliol 2010 14:43

event_note Nota de premsa

Els estudiants de famílies monoparentals tindran la matrícula gratuïta a la universitat o en pagaran la meitat a partir del proper curs

 
  • El Govern ha aprovat el decret de preus dels serveis acadèmics de les universitats públiques i la UOC, que estableix la distribució dels preus dels estudis de grau i de màster en tres nivells
  • El preu dels estudis de grau i de màster va dels 14,09 euros als 30,33 euros per crèdit
 
El Govern ha aprovat el decret de preus dels serveis acadèmics de les universitats públiques i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per al curs 2010-2011, que inclou una nova exempció a favor dels estudiants membres de famílies monoparentals. Els estudiants que formin part d’una família monoparental de categoria especial, és a dir, una família amb dos fills o més, o bé una família en la qual el progenitor o un dels fills tingui una discapacitat reconeguda, tenen dret a l’exempció del 100% dels preus dels serveis acadèmics. D’altra banda, els estudiants que formin part d’un altre tipus de família monoparental poden pagar només la meitat dels preus acadèmics.
 
Els preus dels serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya i a la UOC per al curs 2010-2011, com a criteri general, s’han incrementat un 2,5%, en el marc de l’Acord de 25 de maig de 2010 de la Conferència General de Política Universitària, que va establir la forquilla de preus entre l’1,5% i el 5,5%. El preu dels estudis de grau i de màster va dels 14,09 euros als 30,33 euros per crèdit.
 
El decret d’enguany també estableix com a novetat que la distribució dels preus dels estudis de grau i de màster passa a ser de tres nivells (quan abans eren cinc i quatre, respectivament), d’acord amb l’estructura docent, amb l’objectiu d’acostar l’estructura de preus a la realitat de les necessitats docents de la planificació dels estudis en el marc de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES).
 
Els preus dels màsters universitaris oficials també estan distribuïts en tres nivells. Les universitats, mitjançant el Consell Social, han de determinar a quin nivell correspon cada màster tenint en compte la dedicació docent que requereix l’estudi, la intensificació en la recerca, i la professionalització inherent al màster.
 
Les exempcions
 
Les exempcions tenen l’objectiu de facilitar els estudis universitaris a persones de determinats col·lectius que reuneixen unes condicions específiques. Per al curs 2010-2011 s’ha ampliat el conjunt de destinataris de les exempcions amb la inclusió dels estudiants membres de famílies monoparentals.
 
A més, tenen dret a l’exempció del 100% dels preus dels serveis acadèmics de les universitats públiques i la UOC:
 
  • Els estudiants beneficiaris d’una beca a l’estudi, amb càrrec als pressupostos generals de l’Estat
  • Els estudiants membres de famílies nombroses de categoria especial
  • Els estudiants amb matrícula d’honor o amb premi extraordinari en el batxillerat
  • Els estudiants amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%
  • Els estudiants de 65 anys o més que no tinguin cap títol universitari oficial i que accedeixin a la universitat per cursar estudis universitaris oficials
  • Les persones que hagin estat víctimes d’actes terroristes, així com el seu cònjuge i els seus fills o filles
  • Les víctimes de violència de gènere, així com els seus fills i filles que en depenguin
 
D’altra banda, els estudiants membres de famílies nombroses de categoria general tenen dret a l’exempció del 50% dels preus públics, i els estudiants que obtinguin crèdits amb matrícules d’honor en el curs acadèmic immediatament anterior es poden acollir a l’exempció en l’import de la matrícula d’un nombre de crèdits equivalent al que hagin obtingut amb aquesta qualificació acadèmica.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia