Palau Robert

Imatge gràfica Maçons!

Fins al 28 d'agost, a les sales 2 i 4 respectivament

Últims dies per visitar les exposicions "Maçons!" i "Tot el que no es menja" a Palau Robert

query_builder   24 agost 2022 11:31

event_note Nota de premsa

Fins al 28 d'agost, a les sales 2 i 4 respectivament

Últims dies per visitar les exposicions "Maçons!" i "Tot el que no es menja" a Palau Robert

Maçons! és un viatge apassionant per la història, característiques i singularitats de la maçoneria, una institució que té les arrels en el segle XI però que es desenvolupa tal com ara la coneixem a partir de principis del XVIII.

Comissariada pel periodista Enric Calpena, l’exposició ha comptat amb l’assessorament i complicitat de persones properes i vinculades a la maçoneria, com ara Josep Brunet, maçó i patró de la Biblioteca Arús, fundada per Rossend Arús, un històric de la francmaçoneria catalana del segle XIX. El lema de la biblioteca que administra Brunet és tan bell com perillós per als defensors de l’autoritarisme: “Com més il·lustració té un poble, més lluny està de l’absolutisme”. Els maçons, ens explica la mostra, es defineixen com a lliurepensadors i, per aquesta raó, històricament han estat mal vistos pel poder. La discreció al voltant de les seves pràctiques sovint s’ha convertit en secret per la persecució que han patit. Inspiradors de les revolucions americana i francesa, han estat protagonistes a l’ombra dels grans esdeveniments dels darrers tres segles.

Per la seva banda, el Banc dels Aliments de Barcelona celebra el seu 35è aniversari, i ho fa amb l’exposició explicativa Tot el que no es menja, una síntesi visual de la seva principal activitat. Organitzada per la Direcció General de Difusió, i amb la col·laboració d’Aigües de Barcelona, la mostra vol denunciar el malbaratament sistemàtic d’aliments, la tasca d’aprofitament que du a terme l’entitat i la imperiosa necessitat de canviar els nostres models de producció i distribució alimentàries. El malbaratament alimentari a gran escala, al llarg de tota la cadena, arriba a xifres enormes: Segons xifres de la FAO, al món, llencem 2.460 tones d’aliments cada minut, un terç del produït per al consum humà. Vivim en un sistema que permet que el menjar acabi en un abocador. Saps si en formes part? Saps que es pot fer per canviar aquesta realitat? Potser pots començar per fer-te la pregunta: què passa amb tot el que no es menja?


Ambdues exposicions es poden visitar fins al 28 d’agost. Per actuacions de manteniment del Jardí, l’accés a la sala 4 (Tot el que no es menja) s’ha de fer pel carrer Rosselló (Hotel Gallery).


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia