Direcció General de Comunicació

OGE

El Govern i el Consell General de Cambres fan un nou pas per avançar cap a la Finestreta Única Empresarial

query_builder   20 juliol 2010 14:50

event_note Nota de premsa

El Govern i el Consell General de Cambres fan un nou pas per avançar cap a la Finestreta Única Empresarial

 
  • El Govern signa un conveni amb el Consell General de Cambres per incorporar progressivament 130 tràmits nous a la xarxa d’Oficines de Gestió Empresarial (OGE i OGE-cambres)
  • El Govern continua treballant per ajudar les empreses a ser més competitives
 
El Govern ha aprovat avui la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Consell General de les Cambres per crear un grup de treball per a la implantació de la finestreta única, amb l’objectiu d’incorporar progressivament 130 tràmits nous a la xarxa d’Oficines de Gestió Empresarial (OGE i OGE-cambres).
 
El conveni permetrà a l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE), que compta amb 22 punts presencials d’atenció a l’empresa, fer un nou pas endavant cap a la finestreta única.
 
Un grup de treball definirà com incorporar a la finestreta única 130 nous tràmits
 
La missió del Grup de Treball consistirà a integrar en un únic punt els diferents tràmits i serveis que afecten les empreses i els professionals en totes les etapes del seu cicle d’activitat, amb independència de quina sigui l’administració competent de la tramitació.
 
Aquest Grup elaborarà un Pla de Treball per incorporar gradualment uns 130 tràmits més a la cartera de serveis de la xarxa d’Oficines de Gestió Empresarial (5 oficines pròpies i 17 en col·laboració amb les Cambres de Comerç), cosa que ajudarà a millorar i ampliar el servei que es dóna als empresaris i emprenedors.
 
Alguns dels tràmits que s’està avaluant d’incloure són, per exemple, el registre oficial de maquinària agrícola; el registre d’instal·ladors de telecomunicacions; l’autorització de navegació per rius o embassaments; autoliquidacions de taxes d’escorxadors; registre d’activitats firals; la comunicació de treballs amb riscos laborals o fins i tot la inscripció d’un club o associació esportiva al registre d’entitats d’aquest tipus.
 
El Grup de Treball estarà format per vuit membres permanents (quatre en representació de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i quatre en representació del Consell de Cambres), tot i que es podran afegir al grup tants membres de l’administració, d’institucions o de l’àmbit cameral com sigui necessari en funció dels tràmits que s’hagin d’anar incorporant.
 
La implantació de qualsevol tràmit de la Finestreta Única Empresarial haurà d’anar necessàriament precedida d’un procés d’anàlisi, revisió i racionalització tant dels requisits i la documentació exigibles com dels processos de gestió interna, a fi d’aconseguir-ne la màxima simplificació possible.
 
Actualment, des de l’OGE es gestionen uns 200 tràmits diferents, la major part dels quals són competència de la Generalitat, però també n’hi ha de l’Administració de l’Estat. Es fan gestions de deu de quinze departaments del govern català i de quatre ministeris. Des de l’any 2000, les Cambres de Comerç han anat assumint de manera progressiva gestions dels serveis de l’OGE, mitjançant la figura d’encàrrec de gestió, la qual cosa aporta una valuosa experiència en benefici al procés de simplificació administrativa.
 
Entre els serveis que ofereix l’OGE i l’OGE-Cambres destaca, des de l’1 de juliol, la possibilitat que un emprenedor pugui crear al moment una empresa individual i una SL en 48 hores. Un cop constituïda l’empresa, l’OGE també s’ocupa de la legalització de l’activitat inscrivint l’empresa al registre corresponent i/o lliurant els carnets professionals necessaris. L’OGE s’encarrega de fer les gestions pertinents amb els departaments que pertoquin, estalviant a l’empresari que hagi passar per diferents finestretes.
 
L'Oficina de Gestió Empresarial ha consolidat, el darrer any, el seu paper transversal i la seva vocació de convertir-se en la Finestreta Única Empresarial de Catalunya. L'OGE s’està convertint en el frontal de servei per a les empreses i constitueix un punt de referència per a la informació, assessorament, tramitació unificada i resolució dels procediments que afectin a les empreses en la seva relació amb l'Administració, sigui quin sigui l'òrgan competent en la matèria. 
 
El conveni l’han signat avui al Palau de la Generalitat el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el president del Consell General de Cambres, Miquel Valls, en el marc de la reunió del Ple de la Comissió Mixta de seguiment de l’Acord Marc de relació Cambres-Generalitat, creat l’any 2009, que ha presidit el president de la Generalitat, José Montilla.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia