Direcció General de Comunicació

Exteriors

El Govern aprova la creació dels Premis Catalunya al Món, que distingeix l'acció exterior de la societat civil

query_builder   30 agost 2022 14:46

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació dels Premis Catalunya al Món, que distingeix l'acció exterior de la societat civil

  1. Els guardons consten de cinc categories de l’àmbit de l’acció exterior i dos tipus de reconeixement a la trajectòria d’entitats

Els Premis Catalunya al Món neixen amb la vocació de prestigiar el sector de l’acció exterior de Catalunya per tal de posar en relleu la trajectòria d’agents que, tot i ser externs a la Generalitat de Catalunya, l’acompanyen i ajuden a projectar Catalunya al món d’una manera especialment destacable i mantinguda en el temps.

Els Premis Catalunya al Món seran atorgats anualment per la Generalitat de Catalunya per reconèixer la tasca de persones, entitats i institucions catalanes que contribueixen o han contribuït a fer una aportació rellevant i transformadora en el posicionament i la projecció de Catalunya al món. La dotació dels premis es concretarà en la seva pròpia convocatòria.

Els guardons consten de cinc categories de l’àmbit de l’acció exterior i dos tipus de reconeixement a la trajectòria d’entitats:

Premi Catalunya al Món

Premia persones i entitats de la societat civil catalana, amb residència a Catalunya, que han contribuït, amb la seva tasca, a fer una aportació rellevant i transformadora en el posicionament i la projecció de Catalunya al món en l’àmbit econòmic, social, cultural, tecnològic, del coneixement i de resposta als reptes globals.

Premi Catalunya Exterior

Distingeix persones o entitats catalanes a l’exterior, no residents a Catalunya, que fan o han fet una aportació rellevant a l’exterior i que han fet conèixer Catalunya al món.

Premi Catalunya, País Solidari

Premia persones, entitats i institucions catalanes que han contribuït de manera destacada al desenvolupament humà sostenible i al foment dels drets humans i de la pau a través, entre d’altres, de la cooperació al desenvolupament, l’educació per al desenvolupament i la coherència de polítiques per al desenvolupament.

Premi Catalunya Local, Catalunya Global

Premia entitats locals de Catalunya (ajuntaments, entitats municipals descentralitzades, mancomunitats de municipis i consells comarcals) que han destacat per dur a terme un projecte o activitat internacional que hagi contribuït a generar més coneixement i posicionament de Catalunya al món.

Aquest premi pretén impulsar la visió internacional del món local i el desenvolupament d’actuacions amb vocació internacional, dotant-los d’un guardó d’excel·lència.

Premi Catalunya, Talent Jove al Món

Premia joves catalans que han destacat per la seva vocació de projecció internacional de Catalunya en l’àmbit de la investigació, el desenvolupament o la promoció de projectes singulars i innovadors de qualsevol àmbit temàtic. Es poden guardonar persones que no superin els 35 anys.

Reconeixements

  1. Reconeixement a la trajectòria d’entitats i organitzacions privades catalanes per al foment de l’acció i la projecció exterior de Catalunya

L’objectiu és posar en valor la trajectòria d’entitats privades amb seu a Catalunya que tinguin entre les seves activitats principals el foment de l’acció i la projecció exterior de Catalunya, a partir que hagin transcorregut 25 anys des que es van crear.

  1. Reconeixement a la trajectòria d’entitats a l’exterior

L’objectiu és reconèixer la tasca d’entitats, organitzacions i altres formes d’associacionisme amb seu a l’exterior que cooperen amb el Govern i tenen per objecte atendre la ciutadania catalana arreu del món i/o el foment del vincle amb Catalunya i la seva projecció internacional. L’objectiu és posar en valor la seva trajectòria a partir dels anys transcorreguts des de la seva creació. El reconeixement s’atorga en el 25è aniversari i en tots els múltiples de 25.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia