Direcció General de Comunicació

dones

El Govern obre la consulta pública prèvia per adaptar a la nova legislació la Comissió Nacional contra les Violències Masclistes

query_builder   30 agost 2022 14:46

event_note Nota de premsa

El Govern obre la consulta pública prèvia per adaptar a la nova legislació la Comissió Nacional contra les Violències Masclistes

  1. Igualtat i Feminismes elaborarà un nou decret per regular la Comissió que incorporarà els canvis socials i legislatius dels darrers anys
  2. Es podrà participar en la consulta durant 30 dies a través del portal participa.gencat.cat

El Govern ha aprovat la realització d'una consulta pública prèvia a l’elaboració del projecte de decret que reguli la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra les Violències Masclistes. La Comissió és un òrgan específic de coordinació institucional, d’impuls, seguiment, control i avaluació de les actuacions en l’abordatge de les violències masclistes.

Actualment està regulada per un Decret aprovat el 2010, però, a causa dels canvis legislatius i socials que s’han produït els darrers anys, des del Departament d’Igualtat i Feminismes s’ha considerat necessari elaborar un nou decret adaptat a aquestes variacions. Per exemple, una modificació a incorporar són els canvis que introdueix la Llei 17/2020, que modifica la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, i que amplia els diferents àmbits i les formes de violència masclista, com les que es donen en l’àmbit digital, en l’institucional i en el de la salut sexual i reproductiva.

Amb aquest nou decret es podrà adaptar i actualitzar la funció de la Comissió, la seva composició i la seva finalitat a la realitat actual social i legislativa.En aquest sentit, en el nou decret s’usarà el terme violència en plural, per tal de reflectir totes les formes de violència que s’exerceixen contra les nenes, adolescents i dones, emprant d’ara endavant la conceptualització violències masclistes.

La consulta pública per recollir aportacions per a l’elaboració del decret estarà oberta durant 30 dies i es podrà realitzar de manera telemàtica a través del portal participa.gencat.cat.

Coordinació institucional per abordar les violències masclistes

La Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra les Violències Masclistes té per finalitat constituir-se com a màxim òrgan de coordinació institucional entre la societat civil, les institucions i el Govern de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de coordinar i afavorir les polítiques d’abordatge integral contra les violències masclistes.

Així, té l'objectiu d’impulsar, efectuar el seguiment i avaluar les actuacions, les eines, el finançament, els protocols d’intervenció, i altres espais i mecanismes que siguin necessaris per a l’abordatge de les violències masclistes que duu a terme la Generalitat de Catalunya, fomentant la participació i col·laboració de la resta d’administracions públiques i òrgans de la societat civil que treballen en aquest àmbit.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia