Esport

sge

Presentades les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes, "un dels tresors del sistema esportiu català"

query_builder   31 agost 2022 14:02

event_note Nota de premsa

Presentades les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes, "un dels tresors del sistema esportiu català"

sge{"name":"2022/08/31/14/00/c333554b-fe2c-4ea4-8fe5-e1fb0216a88f.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":51769}

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit avui al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació de la 42a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes. Una prova emblemàtica que el proper cap de setmana celebrarà la 42a edició amb 37 equips inscrits i l’objectiu de recuperar la normalitat després de les restriccions imposades per la crisi sanitària.

La competició, que es celebrarà entre el 2 i el 4 setembre a Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental), supera les restriccions imposades per la pandèmia reunint prop de 150 pilots de 37 equips diferents, una xifra que el Grup 24 Hores, organitzador de la cita, considera molt positiu i que millora el nombre d'equips de l'edició passada, encara amb restriccions per la situació sanitària.

La presentació ha comptat amb la presència del president del Grup 24 hores, Francesc Padró, que ha explicat els detalls i les novetats de la prova, l’única competició de 24 hores del món de resistència en ciclomotor. Els han acompanyat Ignasi Simón, alcalde de Lliçà d'Amunt, i Edgar Canet, pilot participant, així com representants de patrocinadors i col·laboradors.

En la seva intervenció, Anna Caula ha exposat que les 24 Hores són “quelcom més que una prova esportiva, perquè reuneixen emoció, màgia i anima, una manera d’estimar el que fas, que és un tret distintiu dels catalans”. La cursa és, segons la secretària general, un exemple “dels tresors del nostre país esportiu, que construeix ADN propi a partir dels valors de l’esport”, i un instrument per reforçar “Catalunya al món com a país esportiu, ric i plural, i marcat per la diversitat territorial, on cada comarca té un tret que l’identifica”. Finalment, Anna Caula ha subratllat la presència de dones en la prova, que ajuda a “trencar estereotips” en els esports de motor.

Per la seva banda, Francesc Padró ha explicat que les 24 Hores “gaudeixen d’una salut de ferro, ja que moltes curses com la nostra van desapareixent al món. Estem contents de ser pioners i dels valors que aportem”, a la vegada que subratllava el fet que la seva pervivència es deu “al voluntariat i a les ganes de tot un poble”. Padró s’ha felicitat també que la prova ha propiciat una indústria catalana en l’exportació de motors.

Ignasi Simón ha destacat que les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes és una cursa “més viva que mai i que enganxa”, amb “una combinació de pilots de primera línia i amateurs que la fa especial”. “El fet de disposar des de l’any passat d’un circuit permanent i competitiu permetrà consolidar l’esdeveniment encara més”, ha afegit.

Finalment, Edgar Canet, pilot de motocròs que va ser el més jove en prendre part en les 24 Hores l’any 2018 amb només 13 anys, ha destacat “la il·lusió” de poder tornar a competir en una prova “que té un nom i on t’ho passes bé, i a prop de casa”. Canet competirà dins l’equip guanyador de l’any passat.

37 equips i un nombre creixent de dones

Després de les verifi­cacions i els entrenaments lliures de divendres, la sortida de la prova tindrà lloc dissabte dia 3 a les set de la tarda i l’arribada, a la mateixa hora de l’endemà. Hi participaran 37 equips, un més que l’any passat, i 148 pilots -alguns entre 14 i 15 anys- provinents de l’Estat i de França, Itàlia i Bèlgica. “Una graella brutal que ens faran gaudir d’allò més”, deia Padró. En aquesta edició, destaca la presència d’una desena de noies pilots (hi haurà un equip íntegrament femení) en l’objectiu del club organitzador d’augmentar el nombre de dones participants.

Enguany, entre les novetats destacades es troben el canvi d’ubicació del pàdoc o els nous punts de restauració en la zona lúdica del circuit permanent de Can Moncau –estrenat l’any passat-. A més, en un nou espai ‘Village‘ es reactivaran les activitats lúdiques per tota la família, des dels més petits fins als més grans que a conseqüència de la pandèmia no es va poder realitzar durant l’edició de 2021. “Accions que donaran un salt de qualitat a les 24 Hores”, afirmava Padró.

Les 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes, organitzades pel Grup 24 Hores, és la competició més dura, exigent i única que se celebra al món pel que fa al format de 24 hores amb motocicleta de no més de 50cc. Són 24 hores ininterrompudes sobre la moto, en un circuit molt tècnic en què cal la màxima atenció i sobretot resistència. Abans de la pandèmia, reunien més de 30.000 persones a la població vallesana.

1  

Imatges

Fotografia de la presentació de la prova (Autor: Albert Canalejo)

Fotografia de la presentació de la prova (Autor: Albert Canalejo) 1066807

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia