Protecció Civil

desactivacio inuncat

Protecció Civil desactiva el Pla INUNCAT un cop finalitzat l'episodi de pluja i fort vent que ha afectat avui Catalunya

query_builder   31 agost 2022 23:36

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva el Pla INUNCAT un cop finalitzat l'episodi de pluja i fort vent que ha afectat avui Catalunya


  1. Un menor de 13 anys ha resultat ferit crític per la caiguda de la branca d’un arbre a Vilanova del Camí (Anoia)
  2. El telèfon d’emergències 112 ha rebut un 1.342 trucades per aquest episodi de pluja intensa i fort vent
  3. També hi ha hagut afectacions en carreteres i línies de tren


Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest vespre l’alerta del Pla INUNCAT un cop finalitzat l’episodi de pluja i fort vent que ha afectat avui Catalunya i especialment les comarques centrals i del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. El pla es manté en prealerta perquè no es descarten noves precipitacions les properes hores.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s’ha superat el llindar de 20 litres/m2 a moltes comarques, i els xàfecs han anat en moltes ocasions acompanyats de tempesta i fenòmens de temps violent (fort vent, calamarsa i esclafits).

Algunes de les quantitats de pluja acumulada han estat:

  1. Sant Pere de Ribes: 67,4
  2. Sant Martí Sarroca: 60,5
  3. La Granada: 54,8

Pel que fa al vent, a Pujalt s’han registrat 79.2 km/h i a Barcelona-Observatori Fabra 77 km/h, entre altres registres destacats.


Incidències per les fortes pluges

El telèfon d’emergències 112 ha rebut en aquest episodi de pluja i fort vent d’avui dimecres 1.342 trucades, la gran majoria al Barcelonès (623), al Vallès Occidental (356) i a l’Alt Penedès (107).

La franja amb més trucades ha estat a les 18 hores (314 trucades), seguit de les 9h del matí (203) sobretot per caigudes d’elements estructurals, inundacions i caigudes d’arbres.

La incidència més destacada d’aquest episodi ha estat a Vilanova del Camí, on un menor de 13 anys ha resultat ferit en estat crític al caure-li a sobre la branca d’un arbre. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat al lloc una ambulància, que ha traslladat al menor a l’hospital Sant Joan de Deu d’Esplugues.

El SEM també ha informat que a l'Hospitalet de Llobregat (19.35h) un home de 54 anys ha resultat ferit menys greu per la caiguda d'un arbre, i traslladat a l'Hospital General de l'Hospitalet.

A banda, els Bombers de la Generalitat han realitzat 968 serveis des d’ahir a les 20 hores i fins aquest vespre, la gran majoria a la regió metropolitana nord i sud. Les principals actuacions han estat per retirar arbres de la calçada, desperfectes en edificis i algun rescat de vehicles atrapats per l’aigua acumulada a la via.

Les fortes pluges també han provocat incidències i alguns accidents, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Una de les més destacades ha estat el tall de la BP-2121 a Vilafranca del Penedès per la caiguda d’arbres; així com la caiguda d’arbres a la B-20/Ronda de Dalt que ha tallat un carril. A la tarda, a la N-240 a Valls també hi ha hagut bassals d’aigua que han complicat la mobilitat.

Protecció Civil també ha hagut de posar en prealerta el pla FERROCAT aquesta tarda per diverses incidències ferroviàries: tall circulació R4 i RT2 entre Sant Vicenç de Calders i l’Arboç per una incidència a la catenària; un tren aturat per falta de tensió entre el Prat i l’aeroport del Prat a la R2 nord; i un tall de tensió entre Sant Vicenç i Torredembarra que ha afectat la R13, R16, R17 i RT1. També hi ha hagut una incidència a línia Barcelona-Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat, que ha estat resolta en poca estona.


1  

Imatges

balanç trucades 112 episodi

balanç trucades 112 episodi 47948

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia