1. Escoles i instituts incorporaran 3.500 professionals de l’educació l’1 de gener per acompanyar la reducció d’una hora lectiva a tots els docents


  1. La inversió serà de 170 milions d’euros


  1. Afegeix que l’entesa servirà per dedicar més temps a la “coordinació de qualitat” i facilitarà el debat pedagògic en moments de canvi



El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha celebrat l’acord “històric” que s’ha signat aquest dijous amb els sindicats del comitè de vaga i que permet la incorporació de 3.500 professionals de l’educació el proper 1 de gener de 2023, tant a escoles com a instituts, reduint una hora la càrrega lectiva a tots els docents del sistema educatiu de Catalunya.


Gonzàlez-Cambray ha destacat que no es produïa un acord amb tots els sindicats de forma unitària des de fa més de 20 anys i ha agraït que s’hagi pogut aprofitar l’obertura d’una finestra d’oportunitat per invertir 170 milions d’euros al sistema, per afegir a la primària 1.463 mestres nous (amb una inversió de 67 milions d’euros), i a l’ESO 2.009 professors (103 milions d’euros).


Amb tot, el nombre de docents a partir de l’1 de gener serà el més alt de la història de l’educació pública del país: “Estem més compromesos que mai amb l’educació pública a Catalunya”, ha manifestat. Així, en menys d’un any i mig de legislatura es reverteix la retallada més important que quedava des de fa més de 10 anys.


Tota la plantilla (de 76.406 mestres i professors) es podrà beneficiar d’aquesta reducció d’una hora lectiva, que es podrà aprofitar per dedicar més temps a la “coordinació de qualitat” i a facilitar el debat pedagògic en moments de canvi educatiu com l’actual, amb la implantació dels nous currículums, ha subratllat el titular d’Educació. A més, també es podrà donar una atenció de més qualitat a les famílies.


A més, Gonzàlez-Cambray ha indicat que s’ha donat resposta igualment a la majoria de reclamacions sindicals, convertint els terços de jornada en mitges jornades, començant un camí de reducció de ràtios a I3, incrementant el nombre de professionals d’atenció educativa, fent una aposta decidida per la Formació Professional, garantint la protecció del català i emprenent un procés d’estabilització del personal.



1 de setembre de 2022