Palau Robert

11s

Del 6 al 12 de setembre, als Jardins

Els cartells de la Diada 2022, al Palau Robert

query_builder   5 setembre 2022 08:39

event_note Nota de premsa

Del 6 al 12 de setembre, als Jardins

Els cartells de la Diada 2022, al Palau Robert

L’acte de presentació de la mostra es durà a terme el mateix dia de la inauguració de l’exposició, el 6 de setembre, a les 19 h als jardins del Palau Robert.

Per primera vegada, la imatge institucional de la Diada ha sorgit d’una acció participativa amb què s’ha volgut reivindicar el talent creatiu del país. Amb l’objectiu de palesar el suport institucional als artistes i professionals, es va impulsar un concurs per a la creació d’una imatge única que representés i exaltés els valors cívics de la Diada Nacional.

S’hi van presentar 104 portafolis anònimament. D’aquests, un jurat conformat per tres professionals del sector i tres membres de la Generalitat i el Parlament, en va seleccionar deu, a qui es va encarregar dissenyar una proposta gràfica que inclogués el cartell i algunes aplicacions derivades, per tal de donar resposta visual a les necessitats de la Diada d’enguany.

L’exposició recull el procés del concurs i mostra les propostes presentades pels 10 estudis professionals que van quedar finalistes de la Diada 2022, incloses les de la guanyadora i l’accèssit concedit.

En paraules de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, “aquest sistema de selecció ha permès donar igualtat d’oportunitats a tots els artistes del nostre país i valorar el talent creatiu que tenim a casa nostra”.

11s
Una de les obres guanyadores
{"name":"2022/09/05/08/38/bf4ea620-995d-4b38-af30-ab848ef287d2.jpg","author":"11s","type":"0","location":"0","weight":175214}

La proposta guanyadora és obra de l’estudi de disseny gràfic 131 i honora la feina de totes aquelles persones que ens han precedit, tant en el camp cultural com en la reivindicació política i social.

El cartell de la Diada d’aquest any en realitat són tres, que recullen versos del poema ‘Endavant’ de Joana Raspall i, per tant, reivindiquen la figura de l’escriptora. El disseny del cartell arrenca de les arrels de la nostra història recent, prenent com a punt de partida les tipografies informals i vernaculars de les pancartes, murals i pintades polítiques més habituals, més típiques, de manifestacions i actes diversos del segle XX.

L’exposició es podrà veure als Jardins del Palau Robert fins l’11 de setembre.

`