Delegació a l'Alt Pirineu i Aran

Roda de premsa al pati de l¿Escola Bac de Cerdanya (Alp, Cerdanya)

Roda de premsa d'inici del curs escolar 2022-2023 a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   5 setembre 2022 17:53

event_note Nota de premsa

Roda de premsa d'inici del curs escolar 2022-2023 a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran

El curs s’inicia amb 411 grups i 7.943 alumnes matriculats entre infantil, primària i ESO

Destaca la creació dels nous Serveis Territorials d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran

Aquest matí ha tingut lloc la roda de premsa d’inici del nou curs escolar 2022-2023 a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran des de l’Escola Bac de Cerdanya, al municipi d’Alp.

El nou curs s’inicia amb 7.943 alumnes matriculats per un total de 411 grups; a educació infantil hi corresponen 99 grups i 1.520 alumnes, a educació primària 207 grups i 3.752 alumnes i a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) 105 grups i 2.671 alumnes. A més, cal destacar-ne els 31 grups d’alumnes matriculats a batxillerat.

És la primera presentació del curs escolar que es duu a terme des de la creació dels Serveis Territorials d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran, el passat mes de març per via del Decret 59/2022.

El delegat territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, ha explicat que el fet de realitzar avui la roda de premsa a la Cerdanya, és una forma de visualitzar el desplegament dels Serveis Territorials d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran, unificant les antigues direccions de Lleida i Girona i apostant, així, per una visió transversal pirinenca que uneix les 103 escoles de les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el territori de l’Aran.

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials d’Educació a l’Alt Pirineu, Ramon Jordana, ha fet referència a les dades d’inici de curs en les quals s’observa una lleugera tendència a la baixa en el nombre d’alumnat a infantil i primària, per bé que hi ha un augment a l’ESO i batxillerat. És per aquest motiu que es treballarà per mantenir el nombre total d’alumnes.

Des dels serveis territorials es destaca la importància de les escoles rurals com a motor d’arrelament de les persones al territori. En aquest sentit, el director ha puntualitzat que des del departament es considera un percentatge elevat de matrícules vives: alumnat que es va incorporant al llarg del curs a les escoles. Aquest fet es produeix com a conseqüència de l’estacionalitat econòmica del Pirineu.

Pel que fa a les xifres del nombre total de professorat, a dia d’avui no es poden quantificar ja que encara s’estan realitzant nomenaments i ultimant les substitucions. Cal destacar, però, que aquest curs la ràtio professor – alumne millorarà.

Finalment, Jordana ha afegit que hi ha una previsió per tal que al gener de 2023 hi hagi una incorporació important de professorat, tenint en compte els últims anuncis del Departament d’Educació.

A la roda de premsa, hi ha participat el delegat territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez; el director dels Serveis Territorials d’Educació, Ramon Jordana; la coordinadora territorial d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Marsol; l’alcalde d’Alp, Carles Adserà i l’equip directiu de l’escola.

Alp, 5 de setembre de 2022

2  

Imatges

Fotografia de grup a l'acte de presentació del curs escolar

Fotografia de grup a l'acte de presentació del curs escolar 376707

Fotografia del delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i el director dels Serveis Territorials d'Educació

Fotografia del delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i el director dels Serveis Territorials d'Educació 378672

1  

Fitxers adjunts

 Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 895592

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia