Palau Robert

PR

A la sala 4 de Palau Robert, del 9 de setembre al 20 de novembre

"PEN Català. 100 anys protegint la llengua i la llibertat d'expressió"

query_builder   6 setembre 2022 10:02

event_note Nota de premsa

A la sala 4 de Palau Robert, del 9 de setembre al 20 de novembre

"PEN Català. 100 anys protegint la llengua i la llibertat d'expressió"

Inauguració el dia 8 de setembre a les 12h, a càrrec de l’Honorable consellera de Cultura, Natàlia Garriga, amb intervencions de la presidenta del Pen Català, Laura Huerga i del comissari de l’exposició, Manuel Guerrero.

Visita prèvia guiada per als mitjans a les 11h del matí, amb el comissari.

Hi haurà una gran festa de celebració dels 100 anys, el mateix dia a les 19h, al Jardí del Palau Robert. Hi assistiran socis i sòcies de l’entitat, autors, entitats socials, culturals i cíviques, mitjans de comunicació...

Confirmacions de premsa: Martí Porter, mporter@gencat.cat, tel: 637 948 341

PR{"name":"2022/09/06/09/59/3e8a9705-4176-48f0-9d50-e422d3810a1b.jpg","author":"PR","type":"0","location":"0","weight":56408}


Produïda pel Palau Robert amb la col·laboració del PEN Català, la proposta expositiva sobre el centenari de l’entitat l’ha comissariat l’assagista, crític d’art i gestor cultural Manuel Guerrero Brullet.

El PEN Català va néixer a Barcelona el 1922, com a resposta a una crida del PEN Internacional, amb l’ambició de poder donar a conèixer la llengua i la cultura catalanes i de poder dialogar amb les més importants cultures i literatures del món.

La història del PEN Català és una història d’ambició literària universal, d’èxit i de continuïtat durant més de cent anys, però també és una història d’exilis, de resistències i de reconstrucció cultural col·lectiva, de solidaritat i de lluita per la llengua i per la llibertat d’expressió a Catalunya i als Països Catalans.

És també el fruit del treball incondicional de les persones que des de la junta, o des de la col·laboració i el suport extern amb les més importants institucions públiques, associacions i entitats de defensa de la llengua i de la literatura catalanes i dels drets humans, han fet possible, durant tots aquest anys, el reconeixement d’una literatura i d’un patrimoni únic, en diàleg amb les altres cultures i literatures.

Aquesta exposició, doncs, és un reconeixement a tota la gent que, d’una manera o altra, han format part del PEN Català al llarg d’aquests cent anys i alhora vol donar testimoni de les fites, les publicacions i les col·laboracions més destacades que constitueixen el seu llegat de passat i de present que es projecta cap al futur.

L’exposició “PEN Català. 100 anys protegint la llengua i la llibertat d’expressió” fa memòria dels cent anys d’història de l’entitat des que es va fundar l’any 1922 de la mà de Pompeu Fabra. Traça un recorregut per alguns dels capítols més importants de la història i les activitats de l’entitat, i documenta l’estreta relació que el PEN Català ha mantingut històricament amb el PEN Internacional.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia